Academische opening en Awards night

We nodigen u graag uit op de plechtige opening van het academiejaar 2018-2019.
LUCA wil de huidige generatie kunststudenten inspireren door hun illustere voorgangers te huldigen. Daarom lauwert LUCA tijdens haar academische opening een alumnus om zijn of haar artistieke bijdrage tijdens het afgelopen jaar en reikt ze een eremaster uit aan iemand met een bijzondere verdienste aan de culturele uitstraling van ons land. Bovendien worden ook prijzen uitgereikt aan de meest verdienstelijke afstudeerprojecten.
Aansluitend is er de feestelijke receptie van LUX, de derde editie van de LUCA Showcase.

Wanneer: vrijdag 19 oktober om 19:3Ou
Waar: Stadsschouwburg Leuven, Bondgenotenlaan 21, Leuven

Programma
• Verwelkoming door Simon Van Damme, Algemeen Directeur-Decaan
• Hanna Lash: ‘C’ door Nueny Herreno Villa op vibrafoon
en Marina Bellmunt Delicado op piano
• Huldiging van alumnus van het jaar: David Claerbout
• Uitreiking LUCA AWARDS
• Uitreiking eremaster aan Paul Koek
• Nicolas Martynciow: ‘Tchick’ door Nueny Herreno Villa op snare drum

Eremaster
Paul B. Preciado, eremaster 2017

Eremaster

Elk jaar lauwert LUCA School of Arts een eremaster in de kunsten. Hiermee wil LUCA die mensen die de waarden van onze kunstenhogeschool op een inspirerende wijze belichamen en die zich op cultureel vlak hebben onderscheiden huldigen voor hun maatschappelijke bijdrage.

2017 - Paul B. Preciado
In 2017 ontving Paul B. Preciado de Eremaster. In zijn werk als schrijver, filosoof en curator gaat hij in op identiteit, gender, pornografie, architectuur en sexualiteit.

2016 - Jef Cornelis
Op 15 oktober 2016 reikte LUCA voor het eerst een eremaster in de kunsten uit. De eer ging naar televisiemaker Jef Cornelis.

Alumnus van het jaar
Raf Simons, alumnus van het jaar 2017

Alumnus van het jaar

LUCA is trots op haar alumni. Daarom reikt LUCA jaarlijks een Alumnus Award uit aan die alumnus die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in onze maatschappij. LUCA huldigt hiermee niet alleen een alumnus maar alle bijdrages van de oud-studenten van onze kunstenhogeschool aan onze maatschappij.

2017 - Raf Simons
Raf Simons volgde een opleiding industriële vormgeving, nu beter bekend als de opleiding Productdesign van C-mine Genk. Hij begon als meubelontwerper, maar al snel stapte hij over naar de modewereld. Hij ging van start bij Walter Van Beirendonck. Nadien reigde hij het ene grote project aan het andere. Hij is vandaag artistiek directeur bij Calvin Klein. Meer over Raf Simons >

2016 - Fien Troch
Fien Troch is een meermaals genomineerd en gelauwerd Vlaams filmregisseuse. Ze studeerde in 2000 af aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. Ze schreef en regisseerde een aantal korte films  alsook langspeelfilms. Meer over Fien Troch >

Zij werden de voorbije jaren genomineerd: Ben Gijsemans, Bjorn Charpentier, Brehct Evens, Brecht Vandenbroucke, Daniele Tucci, Diana Tamane, Eva Menga, Jonas Van Thielen, Fien troch, Laurence Verheijen, Kenneth Remaekers, Juan Pablo Plazas, Michiel Thomas, Morgane Chopinet en Toon Vanpoucke, Robin Pront, Tom Mares, Steven Delannoye, Sebastian Vervenne.

Andere Awards

Winnaars van LUCA Award

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by