Alumnus van het jaar

LUCA is trots op haar alumni. Daarom reikt LUCA jaarlijks een Alumnus Award uit aan die alumnus  die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in onze maatschappij. LUCA huldigt hiermee niet alleen een alumnus maar alle bijdrages van de oud-studenten van onze kunstenhogeschool aan onze maatschappij.  

Raf Simons, alumnus van het jaar 2017

 

Raf Simons volgde een opleiding industriële vormgeving aan het voormalige Hoger Instituut voor Visuele Communicatie Genk, nu beter bekend als de opleiding Productdesign van C-mine Genk. Zijn afstudeerproject waren de ondertussen bekende kastjes in korset. Na zijn studgies begon hij als meubelontwerper maar al na enkele jaren stapte hij over naar de modewereld. Hij ging van start bij Walter Van Beirendonck. Nadien reigde hij het ene grote project aan het andere. Hij verkende vele landen en modehuizen en is vandaag artistiek directeur bij Calvin Klein. Meer over Raf Simons.

_________________________

Fien Troch, alumnus van het jaar 2016

Fien Troch is een meermaals genomineerd en gelauwerd Vlaams filmregisseuse. Ze studeerde in 2000 af aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. Ze schreef en regisseerde een aantal korte films die de aandacht trokken en maakte sindsdien ook verschillende langspeelfilms.

In 2016 kwam Home uit, haar vierde langspeelfilm. Home werd geselecteerd voor de filmfestivals van Venetië en Toronto en vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen.

Eerder maakte ze onder meer ook 'Kid', 'Unspoken' en 'Een ander zijn geluk'. Een ander zijn geluk vertelt over de reacties in een dorp na een verkeersongeluk waarin een kind het leven laat. In 2006 maakte ze een theateruitstap met de regie van de slapstick Oei Klets, bewegingstheater voor de jeugd. Haar tweede langspeelfilm, het liefdesdrama Unspoken, over de plotse verdwijning van een jong meisje, ging in wereldpremière op het Internationaal filmfestival van Toronto, en werd ook vertoond op de festivals van San Sebastian en Gent. De film kwam in 2009 in de Vlaamse zalen. Kid kwam in 2013 uit en vertelt het verhaal van 7-jarig jongetje die inwoont bij zijn tante en oom en er niet in slaagt om het gemis van zijn moeder te verwerken.

Meer over Fien Troch

Genomineerden 2016

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by