Bacheloropleiding Animatie op C-Mine Genk

Graag en veel tekenen en een verhaal willen vertellen, dat verwachten we in de eerste plaats van jou als je kiest voor Animatiefilm C-mine. Vanaf het eerst jaar ga je aan de slag, zowel met potlood en papier als met de computer. Je leert er creatief functioneren binnen de productieflow van een animatiefilm.

Alle basisprincipes van animatiefilm komen aan bod, en doorheen de drie bachelorjaren zal je met de verschillende animatietechnieken, 2D, 3D, stopmotion, mixed media, traditioneel of digitaal, in aanraking komen tijdens de artistiek ateliers.

Je leert je eigen idee en inhoud uitwerken. Deze ideeën geef je vorm in een scenario en storyboard, je animeert, monteert en sonoriseert. Niet alleen jouw eigen idee, maar ook dat van een opdrachtgever. Je werkt zelfstandig of in teamverband. Je krijgt de kans om je te verdiepen in het medium, om te onderzoeken en te experimenteren.

Elk jaar wordt afgesloten met een korte animatiefilm waarin alle opgedane kennis, emoties en ervaringen tot een boeiend geheel worden verwerkt. 

website by