Docenten Beeldende Vormgeving

In de opleiding Beeldende Vormgeving vertrekt alles van jou en vanuit jouw persoonlijkheid. In dat groeiproces zijn je docenten je coaches. Ze leggen je geen werkwijzen op, maar begeleiden je om eigen oplossingen te bedenken. Zij steunen je bij het afleggen van een nieuw, spannend parcours in de wereld van de visuele communicatie. Specialisten in hun vak, bevlogen docenten die als professionele vormgevers een stevige en relevante praktijkervaring hebben, begeleiden je in je ontdekkingstocht als student.

Het docententeam bestaat uit specialisten die naast hun lessen regelmatig actief zijn als grafisch ontwerper, informationdesigner, typograaf, uitgever, nieuwe media designer ... stuk voor stuk experten in hun vakgebied. Zo runt Jens Versprille het grafisch bureau Rufus en doet Johny Van de Vyver (van het grafisch ontwerpersduo Johny en Ronny) de vormgeving voor campagnes van culturele evenementen als de Erfgoeddag 2014, de Gentse Museumnacht, Storytellingfestival Amsterdam … Zo exposeerde Dirk Bogaert zijn videowerk recent nog in CC De Steiger en was Dominiq Vandewalle curator en exposant van o.a. ‘ABRASIE’, een tentoonstelling in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende.

Ook je theoriedocenten zijn stuk voor stuk specialisten in hun vak. Zo doctoreerde Katrien van Haute over de ontstaansgeschiedenis van het grafisch ontwerp en de moderne typografie in België tijdens het interbellum en doctoreerde Jeroen Laureyns over de Vlaamse landschappen in de hedendaagse kunst.

Docenten

Govert Anschütz, Dirk Bogaert, Rudy Bonné, Thomas Byttebier, Koen Cant, Mieke Coghe, Jurgen De Blonde, Thomas De Brabanter, Ingwio D’Hespeel, Inge De Mecheleer, Aline De Nys, Davy De Winne, Matto Deseijn, Marijke Dirickx, Inge Ferwerda, Sara Geerts, Lieven Haneca, Pahola Herrera Montoya, Hub Kenens, Jeroen Laureyns, Frank Maet, Hilde Manhaeve, Tascha Peeters, Lynn Piccu, Hans Plompen, Anneke Rombaut, Werner Rymenants, Pieter Samyn, Ad Van Campenhout, Hannelore Van den Abeele, Johny Van de Vyver,  Katrien Van Haute, Dominiq Vandewalle, Isolde Vanhee,  Jeroen Verrecht, Jens Versprille, Saskia Wierinck.

Onze docenten (pagina in opbouw)

website by