Ana Torfs, "The Parrot & the Nightingale, a Phantasmagoria", installatiezicht Wiels, Brussel, 2014. © foto: Sven Laurent

In de afstudeerrichting Fotografie van campus Sint-Lukas Brussel leg je je persoonlijkheid in je werk. In dat groeiproces leggen je docenten geen werkwijzen op, maar helpen ze je om oplossingen te bedenken bij het uitwerken van je project.

Gerenommeerde fotografen en beeldend kunstenaars, bevlogen docenten
De sterkte van je docenten is dat ze zelf actief zijn als fotograaf of beeldend kunstenaar. Zo bereidt Aglaia Konrad een solotentoonstelling voor in Museum M in Leuven en Ana Torfs in Centro de Arte Moderna van de Gulbenkian Foundation in Lissabon. Els Opsomer nam dan weer recent deel aan de Biënnale van Lubumbashi. Hana Miletic ten slotte kaapte recent de BOZAR Prize weg tijdens de Young Belgian Art Prize. Ronny Smedts en Danny Veys gaan beiden op zoek naar standpunten die afwijken van de geëigende reportagefotografie met werk over uiteenlopende thema's. Frank Uyttenhove en Kris Van Beek realiseren foto’s voor internationale communicatiebureaus. Maarten Vanvolsem ten slotte is betrokken bij diverse onderzoeksprojecten die hun neerslag vinden in tentoonstellingen en publicaties.

Ook je theoriedocenten zitten niet stil, maar zijn actief als onderzoeker, spreker op symposia, publicist… Zo rondde Liesbeth Decan recent haar doctoraat af over het gebruik van het medium fotografie in de Belgische artistieke scène vanaf de jaren 1960. Steven Humblet finaliseerde zopas dan weer een proefschrift over het Changing New York-project van de Amerikaanse fotografe Berenice Abbott (1898-1991). Verder schrijft hij als kunstcriticus over fototentoonstellingen en -boeken in het Belgische kunsttijdschrift ‘De Witte Raaf’.' 

Docenten
Liesbeth Decan, Jan-Theo Dejager, Rene De Keyser, Luc Gees, Steven Humblet, Aglaia Konrad, Pascal Lefèvre, Hana Miletic, Volkmar Mühleis, Els Opsomer, Ronny Smedts, Ana Torfs, Frank Uyttenhove, Kris Van Beek, Jan Van Goidsenhoven, Julie Scheurweghs, Elke Van Damme, Chris Vanderweyen, Maarten Vanvolsem, Roel Vande Winkel, Camiel Van Winkel, Alex Verhaest, Frank Vranckx en Danny Veys.

Meer over onze docenten

website by