Docenten, coaches die je inspireren en ondersteunen

In onze muziekopleiding is je eigen persoonlijkheid het vertrekpunt. Bij je groeiproces zijn je docenten geen leraren die werkwijzen opleggen, maar coaches die je helpen om eigen oplossingen te bedenken en je eigen verhaal te vertellen. Voor onze docenten bestaat er geen mooiere uitdaging dan je te ondersteunen en te inspireren. In het begin lopen ze vóór je, dan naast je en op het eind van je studie loop jij voorop.

De docenten die je begeleiden in het atelier staan zelf in de praktijk. Ze zijn actief als dirigent, componist, muzikant, … Zo haalt Frank Vaganée, die bij ons saxofoon doceert en onze big band leidt, internationale successen als dirigent van het Brussels Jazz Orchestra.

Geert De Bièvre is dan weer actief bij Ictus en het piano quartet Tetra Lyre. Hij werkte ook mee met het Nieuw Belgisch Kamerorkest en I Fiamminghi. Hij leidt met veel enthousiasme de richting Instrument/Zang en doceert cello aan onze studenten.

Ivan Meylemans leidt het Symfonieorkest van LUCA School of Arts en is docent orkestdirectie. Hij dirigeerde het London Symphony Orchestra, was chefdirigent van het Collegium Instrumentale Brugense en is een veel gevraagd gastdirigent.

Erik Van Nevel is koordirigent en docent koordirectie en kamermuziek oude instrumenten aan onze hogeschool. Is stichter en artistiek leider van Currende, geeft overal in Europa masterclasses en sinds kort de kapelmeester aan de Brusselse Sint-Michielskathedraal.

Het zijn maar enkele voorbeelden van de rijke praktijk van onze docenten. Onze docenten zijn stuk voor stuk niet alleen bekwame en bevlogen pedagogen, maar ervaringsexperts die de muziekwereld van binnenuit kennen.

Docenten Muziek (overzicht in opbouw)

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by