Fotografie

Fotografie is alomtegenwoordig. We worden dagelijks overspoeld met beelden die ons willen informeren, overtuigen, verleiden of imponeren. Pers, reclame, kunst, mode en wetenschap, ze maken er gretig gebruik van. Bij LUCA maakt de student kennis met dit medium in de ruimste zin van het woord en leert hij er op een eigenzinnige manier mee omgaan.
LUCA School of Arts biedt drie opleidingen Fotografie aan: een professionele bacheloropleiding op campus Narafi Brussel, een academische opleiding op campus Sint-Lukas Brussel en een academische opleiding op campus C-mine Genk.

Learn from the best

Learn from the best

Fotografe Frieke doet haar verhaal als vakexperte. Zo geeft ze een inkijk in wat je later met de opleiding Fotografie van LUCA School of Arts zoal kan doen. Kijk en ontdek hoe fotografie kinderen tot roken kan aanzetten!

Frieke Janssens : Hoe een opleiding Fotografie kinderen tot roken aanzet_ from LUCA School of Arts on Vimeo.

Professionele bacheloropleiding
Foto: Lennert Deprettere

Professionele bacheloropleiding

In de professionele bacheloropleiding Fotografie verkennen studenten tijdens hun opleiding alle genres: stilleven, portret, mode, documentaire- en conceptuele fotografie. Ze leren niet alleen alles over fotograferen, maar ook beeldmanipulatie, postproductie, ontwerp, webdesign en video komen aan bod. Naarmate ze vorderen in hun opleiding ontdekken ze waar hun persoonlijke interesses liggen en wat jou hen het beste ligt. In het laatste jaar maken ze zelf gekozen eindwerk en lopen ze stage.

Tijdens de opleiding geven inhoudelijke theorievakken het nodige inzicht in beeldanalyse, kunst- en fotogeschiedenis en compositie. Vakken als marketing, communicatie en bedrijfsbeheer bereiden onze studenten commercieel en communicatief voor op een loopbaan of een eigen zaak.

Academische bachelor- en masteropleiding

Academische bachelor- en masteropleiding

LUCA School of Arts biedt de afstudeerrichting Fotografie op twee plaatsen aan: op haar campus in Brussel en op haar campus in Genk. De richting behoort tot de academische opleiding Beeldende Kunsten en bestaat uit een driejarige bacheloropleiding en een masteropleiding waarin de student aan een persoonlijk project werkt.

In beide opleidingen maken de studenten kennis met een ruime verscheidenheid aan fotografische praktijken. Hun individuele fascinaties staan daarbij centraal. Het atelier en het theorielokaal zijn de werk- en denkplaatsen waar ze de nodige technische, artistieke en intellectuele vaardigheden verwerven die hen in staat stellen hun ideeën in beelden om te zetten.

De twee foto-opleidingen hebben uiteraard ook hun eigenheid en finaliteit. In Brussel wordt de student aangemoedigd open en vrijmoedig om te springen met het medium, om zich te ontwikkelen tot een autonome beeldenmaker die met zijn werk de wereld bevraagt. In Genk leert de fotografiestudent een eigen stijl en visie ontwikkelen. Hij of zij is een storyteller binnen het veld van de visuele communicatie met het oog op een job in de creatieve industrie.

Blog: LUCA Fotografie Gent

Nieuws

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by