LUX op maandag 23 oktober

Book launches

Book launches

TRADING PLACES & REPLACE ME AS THE SUBSTITUTE
14.00, NEST

Trading Places herdenkt, test en ontwikkelt design-driven praktijken om deel te nemen aan de publieke ruimte en maatschappelijke problemen in vraag te stellen. Met dit boek streeft Trading Places ernaar om onderzoekers, studenten en anderen met wie zij samenwerken te inspireren. Trading Places nodigt de lezer uit om haar perspectief te verbreden en in de hedendaagse stedelijke context aan de slag te gaan. (Jessica Stoffelen)

Replace me as the substitute: In het werk van Michael Fliri zie je zijn beweeglijke levensstijl weerspiegeld in de vele disciplines waarin hij actief is. Zijn kunst bevindt zich op de grens tussen performance, sculptuur, fotografie en video.

Lees meer over Trading Places>  
Lees meer over Replace me as the substitute>
Reserveer nu online > 

How do you do-sessies

How do you do-sessies

15.00 > 17.00, NEST

Beginnende docenten/onderzoekers, studenten, jonge kunstenaars en ontwerpers komen bijeen om ideeën en tips over de ontwikkeling van hun projecten te delen.

THEMA’S:
Interdisciplinariteit, Zichtbaarheid, Identiteit & Auteurschap, Participatie, Artistieke Praktijk vs. Artistiek Onderzoek.

​Reserveer nu online > 

LUCA@Sphinx
'Light Club' van Huei Li Yap

LUCA@Sphinx

18.30 > 19.30, SPHINX

LUCA toont een selectie afstudeerfilms van een nieuwe generatie filmmakers die afstudeerden in 2017.

FILM 1 • ‘Light Club’ van Huei Li Yap (3’24’’)
FILM 2 • ‘The Flandrien’ van Kinshuk Surjan (29’)

Lees meer >

Le chicon / Eeuwig anders

Le chicon / Eeuwig anders

THEATERSTUK 'LE CHICON' EN BOOK LAUNCH 'EEUWIG ANDERS' VAN MAXIME WALADI
18.30, ARCA

In Le Chicon heeft Waladi het over verleden en heden, geworteld in interculturele grond - bezaaid met witloof en durumtarwe. Een persoonlijke queeste naar een eigen plek in de veranderlijke maatschappij, naar erkenning en gemoedsrust.

In Eeuwig anders wordt de spanning tussen de individuele identiteit en de collectieve samenleving onder de loep genomen. Door een groeiend wij-zij-denken als gevolg van globalisering en het proces van individualisering komt deze identiteit immers onder druk te staan.         

Lees meer >
Reserveer nu online > 

From handbook to hero mother, Peter Puklus
Peter Puklus

From handbook to hero mother, Peter Puklus

LEZING VAN DE LIEVE GEVART LEERSTOEL

19.30, NEST

De Hongaarse kunstenaar en fotograaf Peter Puklus schetst een schijnbaar eenvoudig maar gesofisticeerd beeld van zijn eigen leefwereld. Hij bracht enkele gelauwerde fotoboeken uit. Wat komt er allemaal kijken bij het maken, publiceren en verspreiden van fotoboeken en fotoprojecten? Vanavond deelt Puklus zijn persoonlijke ervaringen met ons.

Reserveer nu online >

Alone with Everybody

Alone with Everybody

MASTERPROEF DRAMA VAN ANKE JOCHEMS

20.30, ARCA

Het begint allemaal als ze het meest eenzame gedicht ter wereld tegenkomt. Alone with everybody. Ze besluit dat het genoeg geweest is. Vastberaden om een antwoord te vinden gaat ze de straat op. En stelt ze iedereen die voorbijkomt dezelfde vraag: wat is liefde? 

Lees meer >
Reserveer nu online > 

 

LUCA-Jazz ensemble

LUCA-Jazz ensemble

21.30, MISSY SIPPY

Studenten en alumni presenteren zichzelf in diverse combo’s en verrassen met afstudeerprojecten, bachelorproeven ... Een verrassende manier om jazz te beleven en te herontdekken, nu door de ogen van jong muzikaal geweld.

Bezoek zeker ook:
Mirror Mirror

Mirror Mirror

13.00 > 20.00 NEST

Spiegelpaleis of fenomenologische oefening? Ga in dialoog met je eigen spiegelbeeld in de installatie Mirror Mirror van Rudi Knoops.

LUCA Bookshop

LUCA Bookshop

13.00 > 18.00, NEST

LUCA publicaties in pop-up shop

LUX, LUCA Showcase

Een week lang toont LUCA School of Arts in Gent de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, onderwijsprojecten én baanbrekende onderzoeksideeën. 
Op het programma: artist’s talks, lezingen, expo's, screenings en performances, concerten, book launches en een awards night.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by