Speculum Musurgica van Rudi Knoops smaakmaker van Petrus Alamire tentoonstelling

Speculum Musurgica, de ruimtelijke installatie van doctorandus Rudi Knoops, krijgt momenteel heel wat aandacht. De installatie is het hedendaagse luik bij een tentoonstelling over de Vlaamse polyfonie in de Antwerpse kathedraal. Het VRT-journaal was dermate geïntrigeerd dat ze een ploeg stuurden.

Met Speculum Musurgica exploreert Rudi Knoops de gelaagdheid van zevenstemmige Renaissance polyfonie. Bezoekers worden ondergedompeld in de klankwereld van de vroeg 16de-eeuwse polyfonie. Al wandelend door de installatie maken ze keuzes, leggen accenten op individuele muzikale lijnen, gaan op zoek naar interessante perspectieven - auditief, visueel, of een combinatie van beide – en creëren zo een eigen individuele ervaring. Het Huelgas Ensemble. zorgt voor de muzikale uitvoering.

De installatie maakt deel uit van het artistiek doctoraatsonderzoek van Knoops rond cilindrische anamorfose. Speculum Musurgica is tot 22 november te zien in de Kathedraal van Antwerpen als hedendaags luik van de tentoonstelling "Petrus Alamire. Meerstemmigheid in beeld".

Meer:

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by