U bent hier

Film

In de filmopleidingen van LUCA komen alle aspecten van de audiovisuele wereld aan bod. Bij ons krijgen studenten een gedegen opleiding in regie, scenario, beeld, geluid, montage en productie. Ze kunnen kiezen uit een driejarige professionele bacheloropleiding Film-TV-Video en een vierjarige academische opleiding met keuzetrajecten in Film en in Animatiefilm.

Professionele bacheloropleiding

De professionele bacheloropleiding Film-TV-Video leidt studenten in drie jaar tijd op tot echte allrounders. Hier leren ze alle knepen van het filmvak. De opleiding hanteert een creatieve en praktijkgerichte aanpak waarbij zowel de technische als de artistieke vakgebieden van de audiovisuele wereld aan bod komen. Alle theorievakken dienen als basis voor de praktijkworkshops en staan in functie van de praktijkopdrachten.

Na het behalen van het diploma van de professionele bacheloropleiding Film-TV-Video kunnen studenten direct aan de slag of kunnen ze een schakelprogramma volgen waarmee ze een masteropleiding Film kunnen aanvatten.

Academische opleidingen

In de academische opleidingen Animatiefilm en Film worden studenten in vier jaar tijd gevormd tot regisseurs van auteurscinema, tot filmmakers die een eigen verhaal vertellen met een eigen stijl.  

In de academische filmopleidingen staan de theoretische vakken niet louter in functie van de praktijkopdrachten. Vakken als Filmgeschiedenis, Cultuur- en Mediastudies en Filosofie scherpen de kritische geest aan en geven inzicht in de eigen artistieke identiteit.

Filmopleidingen partnerschool
LUCA heeft een bijzondere samenwerking met de MAD-faculty (verbonden met de PXL en de KH LIM). Studenten kunnen er kiezen voor de academische opleidingen Animatiefilm, Film-TV en Communicatie- en Mediadesign.