Gust Van den Berghe

Gust Van den Berghe is filmregisseur en debuteerde in 2006 met een aantal kortfilms, Zijn eerste langspeelfilm "En waar de sterre bleef stille staan" was een adaptatie van het boek en toneelstuk van Felix Timmermans. De hoofdrollen in de film werden vertolkt door acteurs die leden aan het syndroom van Down. 

Zijn tweede langspeelfilm Blue Bird is dan weer een adaptatie van een toneelstuk van Maurice Maeterlinck. De film werd gedraaid in Togo met Togolese crew en plaatselijke kinderen als acteurs. In 2014 ging Lucifer in première op het Internationaal filmfestival van Rome. De film,  gebaseerd op Lucifer van Joost van den Vondel, werd opgemerkt door het gebruik van de tondoscoop een spiegel die volledig ontworpen en gemaakt is aan de VUB.

Prijzen

In 2010 en 2011 werd hij geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs op het Festival van Cannes. In 2010 was dit met Little Baby Jesus of Flandr (de internationale titel van En waar de sterre bleef stille staan), in 2011 met Blue Bird.

In 2010 ontving hij de derde Jo Röpcke-award op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent voor En waar de sterre bleef stille staan. Voor Little Baby Jesus of Flandr kreeg Van den Berghe op het 16de Internationale Filmfestival van Athene de 'City of Athens Best Director Award'. De film werd in 2010 ook geselecteerd voor de festivals van München, Milaan, Sarajevo,Jeruzalem, Pusan, Valladolid en Taipei.

Lucifer won de Black Nights International Filmfestival van Tallinn.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by