Onze opleiding bruist

Workshops van gastdocenten, museumbezoeken, bedrijfsbezoeken, samenwerkingen, internationale connecties, wedstrijden, contacten met andere opleidingen, fotofestivals, biënnales … naast de gewone lessen zijn er extra activiteiten zat. Deze extra’s helpen je trouwens om een stevig inzicht te verwerven in de professionele fotowereld.

We werken intensief samen met de culturele- en de privésector en met andere hoger onderwijsinstellingen. Die initiatieven monden uit in tentoonstellingen, publicaties, deelnames aan wedstrijden ... Ze zorgen voor een brede kijk op fotografie en creëren een open geest.

Jaarlijkse projectweken

Daarnaast organiseren we elk jaar buitenschoolse projectweken. In het eerste jaar organiseren we een internationale reportageweek, in het tweede jaar een modeweek en in het laatste jaar een culiniare meerdaagse. Stuk voor stuk zijn het erg intense weken waarin je opstaat en gaat slapen met je camera die zo meer en meer het verlengde wordt van jezelf. De projectweken staan bovendien altijd onder begeleiding van professionele fotografen die meegaan als gastdocent.

 

Projectwerk
Frontaal, projectweek in Ieper. Foto van Axelle
Projectwerk
Frontaal, projectweek in Ieper. Foto van Kaat De Malsche
Projectwerk
Frontaal, projectweek in Ieper. Foto van Robin Vercauteren
website by