Wie wil beginnen aan de afstudeerrichting Textielontwerp van campus Sint-Lucas Gent moet slagen voor de artistieke toelatingsproef. Het gaat er tijdens de proef om dat de docenten een goed beeld van je motivatie voor de opleiding krijgen. Ze bekijken verder of je aanleg hebt voor een artistieke opleiding. De data en de inhoud van de toelatingsproeven vind je vanaf maart op onze site.

Profiel

Als student Textielontwerp heb je een sterke affiniteit en fascinatie voor de wereld van textiel. Je hebt aandacht en een gevoeligheid voor materie, kleur, vorm, tactiliteit, stuctuur en textuur. Je bent creatief en hebt een lust om te creëren. Naast de materie ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur en de rol van textiel in de samenleving. Je hebt de ambitie om de textiele beeldtaal te onderzoeken, eigen te maken en te ontwikkelen naar een eigen signatuur. Eigenzinnigheid, engagement en een open kritische houding zijn onontbeerlijk in de compexiteit van het artistieke proces en in de latere profilering als ontwerper/kunstenaar in steeds veranderende tendensen.

Toelatingsrtproef

Wie wil beginnen aan de opleiding Textielontwerp moet slagen voor de artistieke toelatingsproef af. Hiervoor worden drie sessies voorzien.

Sessie 1: 21 mei 2016

Sessie 2: 1 juli 2016

Sessie 3: 6 september 2016

 

website by