Troeven van de opleiding Drama

OPEK, een labo waarmee je het podiumlandschap van binnenuit leert kennen

De opleiding Drama heeft naast leslokalen, repetitie-en theaterruimtes op de campus Lemmens, een eigen praktijkruimte in het OPEK aan de Vaartkom in Leuven. Het Openbaar Entrepot der Kunsten is een plaats waar theatermakers, beeldende kunstenaars en dramastudenten elkaar ontmoeten en betrekken bij hun artistieke praktijk.

De studenten gebruiken hun studio als leslokaal, maar ook als een vrijplaats waar ze aan hun eigen artistiek traject bouwen. De opleiding Drama wordt hierdoor een labo waar je de andere partners in het podiumlandschap en hun praktijk van dichtbij leert kennen. Die bijzondere samenwerking met andere podiumorganisaties is voor studenten vaak ook een eerste stap in het professionele werkveld.

Boeiende ervaringen door onderzoeksprojecten

Het nieuwe onderzoeksproject ‘Facing the hero’ (2015-2019) focust op de verschillende gedaanten die de held in het theater en de kunsten (in de brede zin van het woord) kan aannemen. Artistieke Medewerkers: Benjamin Van Tourhout, Wim Oris & Cie Tartaren, fABULEUS, Guy Dermul, Els Roobroeck, Geert Vandenbroele en de opleiding LUCA Animatie.

Check ook

Instagram #lucadrama
website by