Docenten

Gedreven experts

De opleiding Grafisch ontwerp van campus Sint-Lukas Brussel staat in functie van jouw groei, experiment en onderzoek. In dat groeiproces zijn je docenten geen leraren die werkwijzen opleggen, maar coaches die je stimuleren om eigen oplossingen te bedenken en je eigen verhaal te vertellen. Het docententeam bestaat uit specialisten die dagelijks actief zijn als grafisch ontwerper, information designer, illustrator, striptekenaar, artdirector, typograaf, uitgever, interaction designer ... stuk voor stuk experten in hun vakgebied.

Zo won Johan Van Looveren met zijn ontwerpbureau Van Looveren & Princen drie jaar op rij de de prijs voor de best verzorgde boeken. Inge Heremans heeft in de krant ‘De Tijd’ een dagelijkse striprubriek en publiceert ook wekelijks in De Morgen.

Ook je theoriedocenten zitten niet stil, maar blijven actief als onderzoeker, spreken op symposia, publicist … Zo behaalde Jo De Baerdemaeker enkele jaar geleden zijn doctoraat over Tibetaanse digitale letterontwerpen en werkt hij momenteel aan een postdoctoraat over letterontwerpen voor het traditionele Mongoolse schrift. Recent zette hij in de voorstelling ‘Feesten Van Angst en Pijn’ in de Singel samen met atelierdocent Klaas Verpoest het handschrift van Paul Van Ostaijen om naar kinetische typografie. Pascal Lefèvre publiceert regelmatig over beeldverhaal en populaire visuele cultuur. Steven Devleminck is als onderzoeker gespecialiseerd in media en cartografie/mapping en behaalde een doctoraat aan de University of the Arts London.

Docenten

Georges Braem, Eva Cardon, Boris Debackere, Steven Devleminck, Peter De Roy, Inge Gobert, Inge Heremans, Johanna Kint, Nathalie Kronal, Peter Jacquemyn, Pascal Lefèvre, Volkmar Mühleis, Simon Otten, Tom Pijnenborg, Hilde Princen, Johan Stuyck, Johan Teirlinck, Judith Vanistendael, Elke Van Damme, Bart Vandeput, Johan Van Looveren, Klaas Verpoest.

Gastdocenten Gerard Unger, Jan Middendorp, Underware, Irma Boom, Peter Crnocrak en Karin Von Ompteda, R2, Karsten Schmidt, Rose Epple, Petr van Blokland, Gerlinde Schuller, Catalgotree, Andrew Vande Moere, Joost Grootens, Luc Derycke, Nadine Chahine, Randall Casaer, MWM en Martí Guixé ...

Onze docenten

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by