Fotografie

Fotografie is alomtegenwoordig. We worden dagelijks overspoeld met beelden die ons willen informeren, overtuigen, verleiden of imponeren. Pers, reclame, kunst, mode en wetenschap, ze maken er gretig gebruik van. Bij LUCA maakt de student kennis met dit medium in de ruimste zin van het woord en leert hij er op een eigenzinnige manier mee omgaan.
LUCA School of Arts biedt drie opleidingen Fotografie aan, zowel in Brussel als Genk.

Academische bachelor- en masteropleiding

LUCA School of Arts biedt de afstudeerrichting Fotografie op twee plaatsen aan: op haar campus in Brussel en op haar campus in Genk. 

In beide opleidingen maken de studenten kennis met een ruime verscheidenheid aan fotografische praktijken. Hun individuele fascinaties staan daarbij centraal. Het atelier en het theorielokaal zijn de werk- en denkplaatsen waar ze de nodige technische, artistieke en intellectuele vaardigheden verwerven die hen in staat stellen hun ideeën in beelden om te zetten.

De twee foto-opleidingen hebben uiteraard ook hun eigenheid en finaliteit. In Brussel wordt de student aangemoedigd open en vrijmoedig om te springen met het medium, om zich te ontwikkelen tot een autonome beeldenmaker die met zijn werk de wereld bevraagt. In Genk leert de fotografiestudent een eigen stijl en visie ontwikkelen. Hij of zij is een storyteller binnen het veld van de visuele communicatie met het oog op een job in de creatieve industrie.

Beeldende Kunsten - Fotografie, campus Sint-Lukas Brussel >

Beeldende Kunsten - Fotografie, campus C-mine Genk >

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by