LUCA School of Arts heeft een uitgebreid aanbod voor studenten met een interesse in kunsten. Onze hogeschool biedt binnen de academische opleiding Beeldende Kunsten een afstudeerrichting Textiel en twee verschillende afstudeerrichtingen Vrije kunsten, waarvan één in Brussel en één in Gent.

Vrije kunsten

In de afstudeerrichting Vrije Kunsten kunnen studenten zich afhankelijk van hun persoonlijke artistieke ambities verder verdiepen in diverse kunstvormen. Studenten worden gestimuleerd om zelf opdrachten te formuleren die met de docent op hun relevantie en artistieke kwaliteit worden besproken. De autonomie van de student staat daarbij centraal. LUCA biedt de afstudeerrichting aan op haar campussen in Gent en Brussel. Elke campus legt zijn eigen accenten.

In Brussel kan de student kiezen uit vier verschillende ateliers: Schilderkunst, Sculptuur, Vrije Grafiek en Projectstudio. De opleiding wordt echter beschouwd als een open ruimte waarin de student dankzij experiment en reflectie de vier verschillende ateliers kan gebruiken en ontdekken.

In Gent kan de student kiezen uit zeven ateliers: Schilderkunst, Beeldhouwkunst, Grafiek & Tekenkunst, Keramiek & Glas, Illustratie, Mixed Media en Fotografie. Dankzij een major-minor systeem kan hij bovendien twee ateliers combineren en wordt een cross-disciplinaire praktijk van de student mogelijk.

Textiel

De afstudeerrichting Textiel benadert de veelzijdigheid van de discipline vanuit een breed perspectief. Studenten komen hierdoor terecht in een experimentele onderzoeksomgeving waar een constante dialoog gevoerd wordt over de taal van textiel en haar mogelijkheden. Hierbij staan het artistiek beeldende en het ontwerpen centraal met ruimte voor de cross-overs tussen kunst en design.

Nieuws

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by