Als masterstudent kies je een eigen project en formuleer je zelf relevante onderzoeksvragen. Je toont dat je in staat bent om kritisch en vernieuwend binnen je discipline te werken of net multi-disciplinaire projecten op poten te zetten.

Je komt terecht in een productieve werk- en denkomgeving waarin de confrontatie en communicatie met andere studenten en docenten de motor vormen voor de verdieping van je eigen werk. De open, onderzoekende houding die je als ontwerper inneemt tegenover de beschikbare media zorgt ervoor dat de switch tussen technieken en disciplines vanzelfsprekend wordt. Met andere woorden: de autonome ontwerper maakt soms video, soms conceptueel werk, dan weer een boek of een digitaal project.

In dit keuzetraject vindt je een transdisciplinaire omgeving waarin je de dynamische interactie tussen grafisch ontwerp, kunst, media en technologie onderzoekt. Je inventariseert, filtert, differentieert, en organiseert informatie, om deze helder en beklijvend te visualiseren. Je kiest narratieve (beeld)technieken om licht te werpen op processen, patronen, verhoudingen en verbanden. Oriëntatie en navigatie spelen daarin een cruciale rol. Je leert omgaan met hedendaagse media-technologieën in functie van oplossingsgerichte communicatie.

Authentieke accenten en artistieke invalshoeken verlenen je ontwerp meerwaarde. Experiment en kritisch onderzoek liggen mee aan de basis van je ontwerpen. Je bedenkt innovatieve concepten die je autonoom en interdisciplinair uitwerkt. Projecten monden uit in boeken, interactieve web toepassingen, animaties, posters, magazines, sculpturen, folders, multimediale installaties, campagnes…

Information design, editorial design, interaction design, datavisualisatie, cartografie en typografie zijn de sleutelbegrippen van deze opleiding.

Afstudeerwerken

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by