LUCA Interieurvormgeving neemt deel aan Gents Lichtfestival

Flow-motion van Sander Nevejans & Charlotte Laureys

Onze studenten Interieurvormgeving zullen met maar liefst vijf projecten deelnemen aan het Lichtfestival van Gent. 

In de Baaisteeg vinden we Niche. In een onopvallende nis laat een regenpijp water wegsijpelen... of staat het water stil? Even verderop horen we vallende druppels. Licht wordt geluid, geluid wordt context. 

In het Baudelohof creëren Alexander Canneyt en Nilsen Damoiseaux 'Triangle - Far from the silent planet'. Deze interactieve, mechanische installatie is een lichtspel dat samenloopt met de geluidsprikkels en uitmondt in een abstracte vormentaal.

Nog in het Baudelohof staat Squareroots van Birthe Geerkens & Nana Mottoul. Het is een onopvallend, onbelangrijk stukje gras dat is weggehaald uit het Baudelopark en elders in de stad teruggeplaatst. De subtiele verlichting door kleine gekleurde kristallen benadrukt het contrast tussen stad en natuur. 

CTRL+C, CTRL+V van Laure Cloquet & Charlotte Guyaux vind je dan weer aan de Nieuwbrugkaai. Aan de oever van het water staan lichtgevende letters. Samen vormen ze woorden in spiegelschrift die je enkel kan lezen in het water. We kennen ze allemaal. Deze zogenaamde ‘shortcuts’ die we iedere dag gebruiken. Hier krijgen ze een andere, veel diepere betekenis. Deze installatie wil ons even doen stilstaan bij het voorbijgaan van de tijd. L’histoire se répête, continue. 

Kim Vossaert & Lisa De Ryck zullen aan de Bisdomkaai te vinden zijn met Een verborgen leven. Een eenzame, vergeten boom aan de Reep breekt uit. Zijn wortels kronkelen over de grond. Licht en het geluid brengen de groei van dit geïsoleerde maar krachtige organisme naar voren. Alles kraakt en scheurt, dieren schreeuwen, insecten kruipen. De natuur overstemt de stad.

Ten slotte is er ook Flow-motion op de Kantienberg van Sander Nevejans & Charlotte Laureys. Studenten zijn jong en vitaal. Zij leven in de puls van de tijd. Als groep vormen zij een dynamische, niet aflatende bron van (wens)dromen, ideeën en initiatieven. Dit schoolgebouw vormt een katalysator in de dagelijkse flow van kennis en ervaring, door ze te capteren, te verspreiden en uit te sturen. 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by