Educatieve Master Audiovisuele en Beeldende Kunsten

Vanaf academiejaar 2019-2020 richt LUCA School of Arts een nieuwe lerarenopleiding in: een Educatieve master Audiovisuele en Beeldende kunsten in met afstudeerrichtingen Audiovisuele kunsten, Beeldende kunsten en Podiumkunsten.

Na je bacheloropleiding kan je kiezen tussen de zuiver artistieke master of de educatieve master van 120 studiepunten. In de educatieve master bouw je verder aan je artistieke competenties maar word je ook voorbereid op een professionele carrière in het artistiek-educatieve werkveld (deeltijds kunstonderwijs, leerplichtonderwijs, non-formele kunsteducatie). De educatieve masteropleiding is immers zo opgevat dat het educatieve en het artistieke elkaar versterken. 

Kies je voor een artistieke master en ben je ook geïnteresseerd in educatie? Dan kan je na het behalen van je masterdiploma instromen in het verkorte eenjarige zij-traject van de educatieve master. 
 
De Educatieve master Audiovisuele en Beeldende kunsten wordt ingericht op de campus Gent, Brussel en Genk.  Meer informatie over deze opleiding kan je verkrijgen via grietje.cleys@luca-arts.be (trajectbegeleider) of nancy.vansieleghem@luca-arts.be (coördinator).

Deze nieuwe Educatieve master Audiovisuele en Beeldende kunsten richt zich daarmee op het vormen van maatschappelijk betrokken kunstenaars die gespecialiseerd zijn in het scheppen van inspirerende leeromgevingen én die educatieve processen weten in te zetten in de eigen kunstpraktijk. We volgen daarbij actuele onderwijshervormingen en spelen in op de groeiende interesse voor kunsteducatie in sociaal-artistieke, museale, wetenschappelijke, technologische en bedrijfseconomische contexten. 

Onderwijspartners

De educatieve mastetr is uitstekend ingebed in een netwerk van stageplaatsen in het onderwijs en in de kunsteducatieve sector. Zo wordt er in de opleiding ook samengewerkt met organisaties als Bronks, Art Basics, Musica, S.M.A.K., Kaaitheater en Artforum

Nieuws

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by