Anouk Vergison

Structure of Circ

Mijn onderzoek richtte ik op het probleem dat de mensen van Malem niet open staan voor elkaars cultuur. Ik concludeerde hieruit dat mijn tweede activiteit een pop-up wordt!

De popups dienen voor klein verkoop van ambachtelijke producten. Deze producten zijn typerend voor een bepaalde cultuur. De ‘verkopers’ brengen zelf de extra materialen mee. In de bar die centraal staat, biedt de mogelijkheid om iets te koken.

Door deze handeling krijgen de mensen van Malem de kans om iedere cultuur te leren kennen en te leren waarderen.

 

Tijdens de beginfase van het ontwerpproces stootte ik op het idee van het kamerscherm. Bij de eerste opdracht, de registratieopdracht, was er een onderdeel texturen waar te nemen. Bij de toiletten was er een kachel met daarin een zigzagende vorm verwerkt. Door deze  vorm ben ik op het kamerscherm gekomen.

Dit object biedt vele mogelijkheden naar licht/zicht, materiaal… Het is mobiel en leent zich makkelijk tot vorm variatie en vereenvoudiging wat ideaal is voor mijn popup.

De contour en vlakken van een kamerscherm werden het uitgangspunt voor mijn ontwerp dat alle activiteiten samen brengt: de foyer, popup en de activiteiten van circusplaneet.

Om een link te hebben met het circus, baseerde ik me op een bovenaanzicht van een circustent, verbond alle punten met elkaar en kwam op een zeshoek. Omdat de kerk drie grote ronde ramen en zes gegroepeerde ramen heeft, bedacht ik dat mijn structuur/contour een veelvoud van drie kon worden. De basis van mijn ontwerp bevindt zich in de  eerste helft van de kerk. Daar bevindt er zich de bar en de foyer. Dit is gevormd door een zeshoek. Deze zeshoek is verder verbonden met de kerk en hangt in de lucht. Dit bestaat uit een metalenconstructie.

De vlakken van het kamerscherm basseerde ik me op een trapeze. Aan enkele  zijdes van mijn structuur hangen er vlakken met stretchstof, strechttulle. Dit is bevestigd aan de muur of grond. In sommige vlakken zijn er enkele zitfuncities ingeplaats.

Aan de twee middelste zijdes van de zeshoek hangen er een verticale strecthtulle waardoor er een afscheiding ontstaat. Deze plaats is bedoeld voor de popup. Dit wordt bevestigd aan de grond door middel van een ankerpunt. In de grond zijn er . Hierdoor is het mogelijk dat de ruimte iedere keer popup anders is.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by