Slagwerk / Orkeststudie

Werd geboren op 6 mei 1970 te Leuven. 

Tijdens zijn klassieke humaniorastudies aan het Sint-Jozefscollege te Sint-Pieters-Woluwe kreeg hij slagwerkonderricht van dhr. Roger Roskams en dhr.Alois Verbeeck aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven, waar hij in 1990 de regeringsmedaille behaalde. Hij vervolgde zijn hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij behaalde daar eerste prijzen voor notenleer en slagwerk en de graad van Meester in de Muziek optie slagwerk in de klas van dhr. Alois Verbeeck en kamermuziek in de klas van dhr. Leo Ouderits. In 1997 behaalde hij het specialisatiediploma voor slagwerk bij dhr. Leo Ouderits. 

Na zijn opleiding volgde hij verschillende meestercursussen, waaronder de Stockhausen Kurse in 1998, 1999 en 2000 bij Prof. Andreas Boettger en meestercursussen voor pauken bij Prof. David Punto (Universität der Kunste Berlin), dhr. Marinus Komst (Koninklijk Concertgebouw Orkest) en Norbert Schmitt (SWR-Sinfonieorchester). Hij nam ook privé-les bij Prof. Rainer Seegers (Berliner Philharmonisches Orchester).

In 1994 werd hij Tenuto finalist. 

Tot hij solo paukenist werd bij de Beethoven Academie in 2000, werkte hij als freelance slagwerker en paukenist in de meeste Belgische orkesten. Sinds september 2003 werkt hij als solo paukenist in het Orkest van de Muntschouwburg. Hij komt nog steeds als gast in de meeste Belgische orkesten. Als paukenist werd hij ook meermaals uitgenodigd door het Orchestre National de Lille, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks te München.

Hij maakt deel uit van het ensemble Belgian Brass. 

Eveneens speelt hij in ensembles voor moderne en oude muziek, ondermeer het Hermes Ensemble, Il Fondamento, Ensemble Currende en Anima Eterna. 

Als leraar slagwerk is hij verbonden aan de Academie Muziek-Woord-Dans te Zaventem. 

Hij geeft regelmatig masterclasses voor pauken en orkestliteratuur aan verschillende hogescholen en voor Vlamo. 

Hij was ook medestichter van het International Belgian Percussion Festival in samenwerking met Basilica concerten Tongeren.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by