Carlotta Morina

Papier Marche

PAPIER MARCHE

Nieuw leven voor oud papier in de galerij.

Hier wordt papier gerecycleerd door papiermakers die er een nieuwe betkenis aan geven, elk op hun eigen manier. Het groot droogrek in de rotonde van de galerij is niet enkel functioneel, maar ook een beleving voor het publiek.

Ik vond mijn inspiratie bij het nest van de papierwesp. Een echt kunstwerk, door en voor wespen. In het midden zit de koninging terwijl haar werkers rondom haar druk verder bouwen aan het nest.
Hetzelfde gebeurt in de Ravensteingalerij waar papiermakers samenkomen om oud papier een nieuw leven te geven. Er zijn ateliers voorzien met al het nodige materiaal en machines. Alle technieken en papiersoorten komen aan bod en ook het publiek kan hier aan deelnemen door middel van workshops. Deze worden regelmatig georganiseerd door de papiermakers.

In de ateliers worden lange vellen papier gemaakt die vervolgens moeten drogen. Hiervoor heb ik een droogrek ontworpen in de rotonde van de galerij. Deze ruimte boodt veel moglijkheden door zijn grote hoogte. Zo kunnen er vellen tot wel 10 meter lang te drogen gehangen worden. Wanneer je je naar het middelpunt begeeft heb je een overzicht over de gehele constructie. Hier sta je centraal, zoals de koningin in haar papiernest. 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by