Ceyda Güney

La Fabrika du Bois

De Ravensteingalerij bevindt zich in het hart van Brussel. Het vormt een centrale verbinding tussen de beneden- en de bovenstad. De schitterende strategische ligging zorgt ervoor dat ongeveer 17.000 mensen, waaronder pendelaars, ambtenaren, kunstenaars, toeristen en plaatselijke bewoners, dagelijks door deze galerij lopen. Haar bezoekers beleven een unieke, historische en commerciële ervaring.

De gebouwen in Brussel zijn te klein uitgerust waardoor het niet altijd evident is voor de bewoners om een grote werkplaats te voorzien. Ook zijn er veel ondernemers/makers die niet genoeg middelen hebben om hun projecten te ontwikkelen.

Om aan deze vraag te beantwoorden, heb ik ervoor gekozen om voor de Ravensteingalerij een grote 'makerspace' te ontwerpen met een focus op houtbewerking. 

‘La Fabrika du Bois’ vindt zijn plaats in de galerij waar ondernemers, hobbyisten, studenten, onderwijsinstellingen en groepen gebruik kunnen maken van een tal voorzieningen o.a. werkruimtes, machinepark, fablab, leslokalen, (materialen)bib, …  Op die manier zullen ze hun kennis uitdelen waardoor de sociale activiteit zal versterken.

Voor mijn ontwerp heb ik me gebaseerd op de bestaande draagstructuur van de galerij waaraan ik een eigen raster toevoeg. Aan de hand van dat houten raster ontstaan verschillende functies in verschillende lagen en vlakken. Het raster zorgt er ook voor dat alle functies met mekaar verbonden zijn waardoor een geheel ontstaat. 

Ceyda Güney
Conceptbeeld

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by