Initiatie historische uitvoeringspraktijk

Alain De Rudder studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, waar hij een eerste prijs trompet en het hoger diploma kamermuziek behaalde. Daarna vervolmaakte  hij zich bij  Prof. Reinhold Friedrich aan de Staatliche Hochschule für Musik in Karlsruhe.

In 1990 werd hij geselecteerd als solo-trompettist voor het European Community Youth Orchestra, waar hij tot 1993 speelde met dirigenten als Claudio Abbado, Carlo Maria Giulini,  Vladimir Ashkenazy en Charles Dutoit.

 

Alain De Rudder is solo-trompettist bij het Antwerp Symphony Orchestra en is daarnaast als solist geregeld te gast bij het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt, het NDR-Sinfonieorchester Hamburg,het Lucerne Festival Orchestra en ensembles zoals I Solisti del Vento, Oxalys en Champ d'Action.

 

Op historische instrumenten is hij solo-trompettist bij het Orchestre des Champs-Elysées en treedt regelmatig op met ensembles zoals het Collegium Vocale Gent, Il Gardellino, B’Rock, Le Concert Lorrain en Gli Angéli Genève.

Hij doceert baroktrompet aan het MAGO in Antwerpen en de LUCA School of Arts in Leuven.

 

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by