Harp / Orkeststudie

Astrid begon haar muzikale vorming op heel jonge leeftijd, waardoor ze nu al een stevige podiumervaring heeft. Zowel voor muziektheorie als harp heeft ze een grondige vorming genoten die leidde tot een Master voor harp aan de LUCA School of Arts Campus Lemmensinstituut in Leuven. Daarna stelde een scholarship haar in staat om aan de gerenommeerde Jacobs School of Music van Indiana University in Bloomington (VS) het Performer Diploma te behalen. Ze volgde ook talrijke masterclasses en stages bij gerenommeerde harpisten zoals B. Andrès, S. McDonald, M. Nordmann, I. Moretti, J. Bouskova, M.-C. Jamet, E. Fontan Binoche, C. Finch, I. Perrin, L. Belmondo, N. Shamayeva, X. De Maistre, D. Bouchaud (Keltische harp). Ze behaalde ook meerdere prijzen op diverse harpconcoursen.

Astrid heeft een klassiek opleiding doch tegelijkertijd verrast ze haar publiek graag met een hedendaags repertoire en tegelijkertijd hecht ze echt veel belang aan de pop en folk muziek.

Ook maakte ze snel deel uit van verschillende jeugdorkesten en sloot later aan bij professionele orkesten. Als soliste speelde ze het Concerto voor fluit en harp van Mozart, de Danses van Debussy en het Concertstuk van Saint-Saëns. Ze waardeert heel erg het sociaal aspect van de muziek en ze speelt heel graag in kamermuziekverband. Tijdens recitals werden haar muzikaliteit en de emoties die ze met haar publiek deelt, erkend.

 

Astrid wil de muziek en de ideeën achter de muziek ontdekken en begrijpen. Hoe meer repertoire ze leert, hoe meer haar interesse voor muziekanalyse toeneemt. Ze schreef haar bachelorpaper over Elégie pour la mort d’un berger van Bernard Andrès en deze werd gepubliceerd in de World Harp Congress Review. In haar masterthesis behandelde ze dezelfde componist met meer bepaald zijn solowerken voor harp en zijn compositietechnieken. Dit onderzoek heeft ze op het 12de World Harp Congress in Sydney voorgesteld.

Als leerkracht wil Astrid zowel een stevig basis techniek als een breed repertoire bij haar leerlingen bijbrengen. Tegelijkertijd wenst ze dat de individuele leerling zichzelf in de muziek kan ontdekken en uitdrukken.

Astrid heeft veel waardering voor de harpgemeenschap. Daarom werkt ze als vrijwilliger voor verschillende harpverenigingen. Ze neemt actief deel aan de organisatie van evenementen zoals harpdagen en wedstrijden. Sinds juli 2012 is ze de correspondente voor België voor de World Harp Congress Review. In december 2013, werd ze lid van het Dagelijks Bestuur van de stichting van openbaar nut Harpe Diem en is ze medeorganisator van de jaarlijkse Vlaamse harpontmoetingsdag Harpe Diem. Van jongs af koestert ze soortgelijke evenementen, die de mogelijkheid bieden om andere harpisten te ontmoeten, met belangrijke artiesten te werken en topconcerten bij te wonen. Daarom wil ze zich op haar beurt inzetten om aan de jongste generatie zulke harpontmoetingen aan te bieden.

 

Mei 2017

Downloads

Desantoine, Astrid
Desantoine, Astrid
Desantoine, Astrid
Desantoine, Astrid
Desantoine, Astrid
Desantoine, Astrid

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by