Elise Motte

FlexWork

Galerij Ravenstein wordt voornamelijk gebruikt als snelle verbinding tussen de stad en het station, dit shortcut-effect wil ik aanvullen met een functie die de galerij een duidelijk tweede doel geeft.

De werkende mensen, die de grote meerderheid zijn van de voorbijgangers, zijn het vertrekpunt van dit project. Door de praktische ligging kan de ruimte ook dienen als ontmoetingsplek voor mensen afkomstig uit verschillende steden, om bijvoorbeeld te vergaderen. Daarom bedacht ik verschillende functies die deze publiekgroepen kunnen gebruiken.

Hiervoor wordt er gewerkt met de bestaande ruimtes. Zo zullen er verschillende beschikbaar zijn voor kleine groepen en grote groepen. Ook voor de individuen is er een ruimte voorzien van mobiele flexdesken waarvan ze één kunnen huren. Dit is dan vooral van toepassing voor personen die een plek zoeken om rustig te werken (bv. mensen van een andere stad, die in Brussel moeten zijn voor een meeting en ervoor nog even willen werken).

De vierde functionele ruimte is ontworpen voor mensen die er passeren en van de gelegenheid gebruik maken om daar even te werken. Bijvoorbeeld als zij hun trein hebben gemist of te vroeg zijn. Deze moest vooral een eerder huiselijke, non-zakelijke sfeer weergeven. Met warme materialen en zachte tinten is dit tot zijn recht gekomen. Ook de meubels zijn bureau-oppervlakken gecombineerd met rusthoeken.

De ruimtes hebben een samenhang maar zijn niet gelijkend aan elkaar ontworpen, wel komen dezelfde materialisatie en kleurtinten in ieder terug. Wat een geheel creëert. Zo is werken en zakelijk ontmoeten op een andere manier bekeken en vormgegeven.

 

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by