Hoorn

Na een parcours als klarinettiste startte Eliz Erkalp in 1996 op haar negentiende haar studies hoorn in de klas van Prof. Kevin Cleary aan het Conservatorium van Straatsburg. Ze behaalde er de 1ste prijzen hoorn en kamermuziek. Daarna vervolgde zij haar opleiding aan de Musikhochschule van Freiburg bij Prof. Bruno Schneider. Verder volgde ze masterclasses bij Hervé Joulain, Jasper de Waal, Herrmann Baumann, Thomas Müller en Michael Höltzel. In december 2004, nam ze deel aan het Internationale Muziekconcours in Genève en haalde er de 3de prijs. Sinds september 2002 is ze als 1ste soliste hoorn verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. Eliz trad ook als soliste op met haar eigen orkest (Concertos van Richard Strauss), met het kamerorkest Volutes in Straatsburg en speelt regelmatig in verschillende orkesten als het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het Orchestre Philharmonique de Liège, de Vlaamse opera, het Orchestre de Chambre de Wallonie, het Ensemble Orchestral de Bruxelles,  I Solisti del Vento, Ictus, Tonhalle Zürich, het Orchestre Philharmonique de Radio France.
Sinds 2011 is ze eerste hoorn bij  l’Orchestre des Champs Elysées.
In september 2015 werd ze aangesteld als professor hoorn bij het Conservatorium van Mons, Arts2. Sinds 2017 is ze gastprofessor aan het Lemmensinstituut in Leuven.

Eliz Erkalp 

After beginning with the clarinet Eliz Erkalp startet her studies on the horn - in 1996, on her nineteenth birthday under Prof. Kevin Cleary at Strasbourg Conservatory.

She took 1st prize for horn and chamber music. She went on to continue her studies at the Musikhochschule Freiburg, under Prof. Bruno Schneider. She attended masterclasses with Hervé Joulain, Jasper de Wal, Herrmann Baumann, Thomas Müller and Michael Höltzel.

Since 1 September 2002 she has been 1st solo horn with theFilharmonie. 

In December 2004 Eliz was awarded a third prize in the Geneva International Horn competition.

Eliz has also appeared as soloist with chamber orchestra Volute in Strasbourg and regularly plays in various orchestras such as the Orchestre Philharmonique de Strasbourg, the Orchestre Philharmonique de Liège, the Vlopera, the Orchestre de Chambre de Wallonie, the Ensemble Orchestrale de Bruxelles, I Solisti del Vento, Ictus, Tonhalle Zürich, the Orchestre Philharmonique de Radio France en the Orchestre des Champs Elysées.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by