Gian De Schrijver

MYSTIQUE

Dit is Gian en Gian ben ik.
Bezeten door theater en performances, design en fashion. Dit allemaal met een grote lach naar het leven toe.

MYSTIQUE is een ontwerp dat het verhaal vertelt van het leven achter de magie en het mystieke van het hedendaagse circus. En laat dat mysterieuze gebeuren nu net gepaard gaan met veel dans en theater. 

Met de combinatie van deze performing arts zocht ik een antwoord op de onderzoeksvraag: ‘Hoe kunnen  cultuurparticipaties samenhorigheid beïnvloeden en stimuleren?’ 
De oplossing hiervoor is te vinden in Community Arts, een concept waarbij podiumkunsten worden ingezet als gereedschap om samen met de bewoners van Malem voorstellingen te creëren. Het uitwisselen van verhalen en belevenissen vormt hierbij een rode draad. 

Met mijn ontwerp wil ik de grens tussen toeschouwer en performer vervagen. Zo ontwierp ik drie multifunctionele speelvelden, die elk op hun manier kunnen gebruikt wordt als speelveld en als zitplek om het spektakel te aanschouwen. Deze vlakken ontstaan uit het samenbrengen van verschillende verouderde houten latten. 
Door het constructionele van de speelvlakken open te laten verkrijg ik een interessant lijnenspel dat mee het interieur en de achtergrond vormt voor de foyer. Dit lijnenspel van horizontalen en verticalen wordt ook doorgetrokken tot in de kleinere details in elke ruimte. 
Om de mysterieuze sfeer zo intens mogelijk te maken laat ik het witte van de kerk plaats maken voor zwart. Op deze wijze absorbeer ik al het ongewenste licht en laat ik de glasramen en indirect licht hun werk doen.

De hoofdrolspeler in dit verhaal is en blijft de sfeer en beleving. En deze sfeer hou ik graag zo gezellig, dromerig en mysterieus mogelijk. Kijk verder dan alle maskers en make-up. Kijk verder dan de magie en vind het mysterie.

Gian De Schrijver
Gian De Schrijver
proefmaquette op weg naar het eindresultaat
Gian De Schrijver
interieurbeeld van MYSTIQUE, gezien van aan de techniektafel.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by