Hannah Van Poelvoorde

The making of culture

Een galerij is, als een architecturale typologie, niet alleen een doorgang. Het bevat een bepaalde openheid, dat een ruimte opent en een verbinding maakt met de stedelijke omgeving. Maar in tegenstelling tot zijn naam, voelt Raventein Galerij niet als een galerij voor mij. Het voelt meer als een gewone doorgang, met gesloten gevels en niet-uitnodigende displays.

Ik denk dat ik de ruimte kan open maken door de problematische gevels open te pellen en de ruimte op het gelijkvloers te openen. Zo maak ik het toegankelijk voor het publiek als een collectieve ruimte. De collectieve ruimte zal de typische kavelingen doorbreken en de ruimte speciaal en programmatisch openen.

De open ruimte die wordt gemaakt zal gevuld worden met makers-ateliers en tentoonstellingsruimtes. De tentoonstellingsruimtes bevinden zich tussen de ateliers en bevatten roterende modules dat de curator veel flexibiliteit geeft om banen te creëren binnenin de tentoonstelling dat vernieuwd kan worden bij elke komende tentoonstelling.

De makers-ateliers zijn een witte canvas met de basis benodigdheden dat de makers zelf invullen op hun eigen persoonlijke manier.

De tentoonstelling krijgt de naam “The Making of Culture” en zal gelinkt zijn met Bozar.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by