Sitegebonden fotografie herzien. De archeologische site van Sagalassos

  • Projectverantwoordelijken: Bruno Vandermeulen (KU Leuven, OE Archeologie, Kunstwetenschap en Musicologie), Danny Veys (LUCA Faculteit Kunsten, OE Inter-Actions, OG Re-Visionary)
  • Teamleden: Marc Waelkens (KU Leuven, Sagalassos Archaeological Research Project), Jan Baetens (KU Leuven, Lieven Gevaert Centrum), Luc Salu (Fotomuseum Provincie Antwerpen), Lore Van Hees (Museum M, Leuven)

Fotografie wordt binnen de archeologie vooral als techniek gebruikt om data en bewijs te verzamelen. Binnen dit onderzoeksproject wordt de oude relatie tussen fotografie en archeologie theoretisch en praktisch onderzocht en hertaald naar een hedendaagse beeldtaal.

Door fotografie als “mode of engagement” te hanteren, als praktijk waarbij een foto gemaakt wordt en niet als techniek waarbij een foto genomen wordt, kan met input vanuit de kunstpraktijk nieuwe presentatie- en interpretatiemodellen ontwikkeld worden die zowel relevant zijn binnen de archeologie als binnen de beeldende kunsten. Naast publicatie van het theoretisch onderzoek zal het praktisch onderzoek tentoongesteld worden in partnerschap met de stad Leuven en het Fotomuseum van de provincie Antwerpen.

  • Looptijd: voltooid 2013 (begin 2007)
  • e-mailadres: bruno.vandermeulen@arts.kuleuven.be

 

(In)site
Apollo Klarios
(In)site
South gate
(In)site
Ahmet
(In)site
South of Roman Baths
(In)site
Hadrianus

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by