Viool / Kamermuziek

Elisa Kawaguti werd geboren te Kitakyushu, (Noord Kyushu) Japan. Zij studeerde bij Hisaoki Ohno en Yoshio Unno aan de 'Universiteit voor Muziek en Kunsten' te Tokio en bij André Gertler aan het 'Koninklijk Conservatorium' te Brussel. Elisa Kawaguti studeerde af met het maximum van de punten.

Zij is laureate van verscheidene nationale en internationale wedstrijden waaronder: 'Wieniawski Competition' (Pl); 'Paganini Competition' (lt) en de 'Koningin Elisabeth Wedstrijd' (B).

 

Elisa Kawaguti was reeds te horen als soliste en kamermusicus in Japan, Latijns­ Amerika, China en Europa. Zijn was, tijdens de periode 1996 - 2000, verbonden als concertmeester bij het 'Koninklijk Filharmonisch Orkest Vlaanderen' (de Filharmonie). In het jaar 1994 lag zij aan de basis van het 'Euro Nippon Music Festival', een festival dat zich het doel stelt jonge musici uit de verschillende uithoeken van de wereld te verenigen. Het festival organiseerde masterclasses in:Alden Biesen (Belgium), Kitakyushu (Japan) en Bordeaux (Frankrijk).

 

Elisa Kawaguti is professor viool aan het Lemmensinstituut te Leuven (België) en primarius van het Spiegel String Quartet. Zij wordt regelmatig uitgenodigt als docente op verscheiden masterclasses (Alden Biesen, International Music Festival Poeke,...) en als jury-lid tijdens verscheidene nationale wedstrijden in Japan (Nishinihon, All Nippon Mainichi en International Music Competition Kitakyushu Festival).

 

Haar vaste kamermuziekpartners zijn Yves Storms (gitaar) en Sayaka Seidel (piano). Elisa Kawaguti is te horen op verscheiden cd-opnames (Spiegel String Quartet, duo Kawaguti-Storms).

 

Elisa Kawaguti wordt geprezen voor haar kristalheldere klank en haar rijke muzikale persoonlijkheid. Als een docente prijzen haar studenten haar voor haar methodologie gebaseerd op fysieke gewaarwording en ontspanning.

 

Downloads

Kawaguti, Elisa
Kawaguti, Elisa
Kawaguti, Elisa
Kawaguti, Elisa

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by