Lore Detremmerie

Rechtstreeks

 

Rechtstreeks is een project in de Ravensteingalerij waar mensen en makers elkaar ontmoeten. Wanneer je de galerij binnenstapt word je overstelpt door geuren die je smaakpapillen prikkelen. Verse en eerlijke producten worden er plaatselijk bereid. De boer en ambachtsman worden herenigd met de stad.

Een waterbron in het concentrische midden van de galerij verbindt de voorbijganger met de makers en brengt zo persoonlijkheden en verhalen samen. In dit concept wordt aan de noden van de pendelaar, die dagelijks door de galerij wandelt, tegemoetgekomen. De makersateliers die zorgen voor een inbreiding van de Ravensteingalerij, brengen de pendelaars samen. De ambachten worden als geheel herenigd en versterken elkaar en elkaars producten. Er wordt in eenzelfde beeldtaal gecommuniceerd.

Modulaire systemen worden binnen eenzelfde structuur geplaatst en vormen zo een atelier. De maker krijgt hierin de keuze en kan verschillende modulaire systemen combineren naargelang zijn noden. In elk atelier worden materialen gebruikt die passen bij de structuur en voeling van het product. Het materiaalgebruik versterkt daarbij de producten. Ieders atelier behoudt zo zijn eigenheid maar samen vormen ze een eenheid door een grid die eenzelfde lijn vormt door de galerij. Dit grid zorgt ook voor een verbinding van de ateliers naar het midden van de galerij, waar mensen samenkomen bij de bron met drinkbaar water. Water, als basisproduct aangeboden, creëert een plek waar mensen automatisch naartoe komen. Op die manier wil ik de leegte die voordien heerste in de Ravensteingalerij opvullen door mensen rechtstreeks in contact te brengen met elkaar en met ambachten. 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by