• Projectverantwoordelijke: Luc Van Hove (Luca Faculteit Kunsten, campus Lemmens)
  • Teamleden: Stijn Vervliet (Luca Faculteit Kunsten, OE Music & Drama, OG Performance Practice & Composition), Bart Van Looy (KULeuven, OE Bedrijfseconomie, strategie en innovatie), Mark Reybrouck (KULeuven, OE Musicologie)

Het ontwikkelingsproces van een interpretatie van een muziekwerk is een creatieproces, een artistiek proces waarbij uitvoerders (persoonlijke) artistieke keuzes maken.

Opnames bieden muzikanten een objectieve referentie om hun artistieke keuzes te toetsen aan die van anderen. Door middel van vijf case-studies met medewerking van laatstejaars Master- of MaNaMa-studenten piano beoogt dit onderzoek de ontwikkeling van een onderzoeksmethode die aan de hand van opnames de artistieke uitvoeringskeuzes van muzikanten op een efficiënte en repliceerbare manier in kaart kan brengen en kan vergelijken. Op basis van de verworven inzichten kan de muzikant zijn interpretatie (bewuster) onderbouwen, zijn artistieke keuzes evalueren (in vraag stellen) en eventueel bijstellen of aanscherpen.

  • e-mailadres: stijn.vervliet@luca-arts.be
  • Looptijd:  2011-

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by