Nicolas Zegota

water evolution

Mijn bachelorproef focust zich op de Leie, die Malem omringt. In de Leie zal een aluminium stelling worden geïnstalleerd die half in het water zit, op deze stelling wordt een stuk katoenen stof bevestigd die op het water drijft. Deze katoenen stof werd op voorhand behandeld met rode kool sappen die de stof extra gevoelig aan de zuren in het water maakt. Net zoals met een PH staafje, wat een grote inspiratiebron was. Door de behandeling met de sappen, vindt een reactie tussen het water en de behandelde stof plaats. Hierdoor verkleurt de stof en vormen er zich patronen eigen aan Malem. Als de stof een tijdje in het water heeft gelegen gaat die naar de kerk van Malem waar de kleuren en patronen worden gefixeerd. 

 

Na deze behandeling wordt de stof gedroogd en verwerkt tot kostuums voor de Circusplaneet. De stof wordt ook een product van Malem en zal per lopende meter te koop zijn.  De bedoeling van dit proces is mensen bewust maken van hoe water werkt. Het maakt deel uit van een informatief en educatief pakket dat scholen en mensen bewust maakt van het effect van vervuiling. Een andere manier om de ecologische voetafdruk duidelijk te maken.  

 

Voor de toren van de kerk ontwierp ik een natuurlijk waterzuiveringsstation. Keien, kool en zand met verschillende korrelgroottes zullen op een natuurlijke wijze het water zuiveren. Als het zand en de stenen verzadigd zijn van de vervuiling kunnen ze gebruikt worden om aan te vullen in de publieke ruimte, het zand wordt compost voor allerlei planten. 

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by