Ritme

Tom Pipeleers werd geboren op 18 september 1983.  Op 7-jarige leeftijd begon hij zijn opleiding notenleer en slagwerk (Roel Vanderspikken – Vlaamse Opera) bij het plaatselijk harmonieorkest.  Vervolgens ging hij naar het Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans te Hasselt waar hij les kreeg van Andres Liefsoens. 
Vanaf 2001 studeerde Tom aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Carlo Willems waar hij zijn meestergraad slagwerk (master) behaalde met grote onderscheiding en in 2008 het masterdiploma kamermuziek tevens met grote onderscheiding.  Ondertussen specialiseerde hij slagwerk bij Luk Artois (Muntschouwburg) en Bert Flas (Tonhalle Düsseldorf).
Tom is leraar slagwerk aan de academie te Oud-heverlee,gastdocent aan LUCA School of Arts en percussionist bij het Brussels Philharmonic (Vlaams Radio Orkest).
Hij werkte mee met o.a. deFilharmonie, de Koninklijke Muntschouwburg, het Nationaal Orkest van België en l’Orchestre Philharmonique de Liège, het Symfonieorkest Vlaanderen, Ictus, I Solisti del Vento, Spectra Ensemble en Oxalys.   In 2016 werd hij door componist/dirigent Tan Dun als solist uitgenodigd naar Shanghai.
Tom concerteerde o.a. in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Luxemburg, Venetië, Oostenrijk, China, Japan en werkte mee aan tal van opnames.

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by