To play the Cadence

  • Projectverantwoordelijke: Pieter Bergé (KU Leuven, OE Musicologie)
  • Teamleden: Jeroen D'hoe (LUCA Faculteit Kunsten, OE Music & Drama, OG Performance Practice & Composition), Jan Vermeulen (LUCA Faculteit Kunsten, campus Lemmens), William E. Caplin (McGill University, Schulich School of Music, Montreal), David Lodewyckx (KU Leuven, OE Musicologie; LUCA Faculteit Kunsten, campus Lemmens), Michaël Van Hecke (KULeuven, OE Musicologie)

“To play the cadence” beweegt zich op het raakvlak van de theoretische abstractie en de concrete uitvoeringspraktijk. De theoretische ambitie van het project ligt in het voornemen om een gedifferentieerde typologie van tonale cadensen op te stellen.

De uitvoeringspraktijk is daarbij richtinggevend in de mate dat juist die muzikale parameters geïntegreerd zullen worden die in de theorie vaak veronachtzaamd worden, terwijl ze in de uitvoering vaak van doorslaggevend belang zijn. Zo tracht het onderzoek inzicht te verschaffen in de betekenis van elk individueel 'cadensenparcours', en van de wijze waarop een uitvoerder aan een dergelijk parcours een specifieke gestalte en betekenis kan geven.

  • e-mailadres: pieter.berge@arts.kuleuven.be
  • Looptijd: 2009-

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by