Sylvie Demeestere

FREEDOM TO SHARE

De Ravenstein galerij is voor mij een zeer geïsoleerde plek. Passanten razen erdoor zonder het potentieel te zien van het gebouw of zonder enige interesse.

Een grote link tussen de Ravenstein en ‘de makers’ is dat beiden geïsoleerd zijn. Makers zitten verspreid over heel Vlaanderen, waardoor ze behoefte hebben aan samen zijn en kruisbestuiving.

Daarom heb ik een nieuwe circulatie gecreëerd rond de makers waarbij de nieuwsgierigheid en interesse van de passanten wordt gestimuleerd.

 

Ik breng makers samen door ze te groeperen in clusters. Per cluster is er plaats voor vier makers, die hun ruimte/unit zelf kunnen samenstellen naar hun noden en wensen. Daar komt bij dat er per cluster twee gemeenschappelijke ruimtes zijn: een keuken en een vergaderruimte. Door hen ruimtes te laten delen ondersteun ik de sociale uitwisselingen tussen de makers.

 

De units zijn zo opgebouwd dat ze flexibel zijn en makkelijk in elkaar en uit elkaar kunnen gehaald worden. 

Ze zijn opgebouwd uit metalen profielen waar de maker zelf een doorzichtige of ondoorzichtige plaat per één meter kan inschuiven. Elke maker zou één jaar in de galerij kunnen vertoeven om zijn zaak een boost te geven of bij het opstarten van de zaak een goed klantenbestand op te bouwen.

De ruimte en de beleving van de galerij wordt bepaald door de opstelling van de units dat elk jaar verschillend is. Daarom zal de galerij er nooit twee keer hetzelfde uitzien, en blijft de nieuwsgierigheid van passanten gestimuleerd.

 

Naast deze flexibele clusters zijn er ook drie publieke zones. Hier kan iets gedronken of gegeten worden, kan een tentoonstelling plaats vinden of een receptie. De bedoeling is in elk geval om voorbijgangers te verleiden iets langer te blijven. 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by