Traverso / Initiatie historische uitvoeringspraktijk / Kamermuziek

Frank Theuns werd geboren in Antwerpen.  Hij studeerde fluit, blokfluit, traverso, contrapunt en compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. 

In 1989 richtte hij het ensemble ‘Les Buffardins’ op waarmee hij optrad in de meest bekende festivals voor oude muziek in Europa. 

Frank Theuns is docent traverso aan het Luca, School of Arts te Leuven en aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.  Hij wordt regelmatig uitgenodigd voor mastercourses en lezingen in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje (o.a. ‘Conservatorio del Liceo’, ‘Esmuc’-Barcelona, Internationale Haendel-Akademie’- Karlsruhe, ‘Koninklijk Muziekconservatorium’ DenHaag, Koninklijk Muziekconservatorium’ - Amsterdam, Accademia Europea Villa Bossi – Varese.

Frank Theuns werkte samen met barokspecialisten als Christophe Rousset, Marc Minkovski, Frans Brüggen, Philippe Herreweghe, Paul Dombrecht, Wieland Kuijken,Fabio Biondi, Jordi Savall en Gustav Leonhardt.  Momenteel is hij lid van Anima Eterna Brugge (o.l.v. Jos Van Immerseel), La Petite Bande (o.l.v. Sigiswald Kuyken) en Kölner Akademie (o.l.v. Michael Willens).

Met zijn ensemble ‘Les Buffardins’, opgericht in 1989, nam hij  solo-CD’s op voor het label Accent met muziek van o.a. Hotteterre, Blavet, Haendel, Quantz en Vivaldi. Deze opnames werden meermaals bekroond (Diapason d’Or, Klara-nominatie….). 

Met Anima Eterna Brugge  nam hij in 2006 het fluit- en harpconcerto van W.A. Mozart op ( Zig Zag Territoires).

Theuns, Frank
Frank Theuns

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by