Thwarted urban fables

Rachida Lamrabet, 'Zwijg, allochtoon'

Masterstudenten werken tijdens een intensief masterseminarie aan interventies in relatie tot de Rabot-Tondelierwijk, rond een context van stedelijkheid en fictionalisering. In het auditorium van Nest maken ze vertalingen van dit proces voor een publiek. Org. Sarah Kesenne, Roel Kerkhofs en Stijn Van Dorpe onderzoeksgroep Art, space & context Sint Lucas BK Gent 
 

Activiteiten

Lezing: Rachida Lamrabet  
DI 24.10.2017, Vooruit:

De Belgische schrijfster Rachida Lamrabet wordt uitgenodigd voor een gesprek naar aanleiding van haar recente uitgave ‘Zwijg, allochtoon’, een essay over identiteit, racisme en het vrouwenlichaam als inzet van de strijd om de vrijheid. De onderzoeksgroep Art, space & context van Sint Lucas Beeldende kunst Gent, Luca school of arts, nodigt de schrijfster uit binnen een masterseminarie rond stedelijkheid en fictionalisering, in relatie tot de Rabotwijk, ‘Thwarted urban fables’. Op tafel liggen kwesties als fictie en maatschappelijke context, artistieke vrijheid en diversiteit binnen de artistieke sector. 

Screenings,
DO 26.10.2017, campus Sint-Lucas Gent

Filmscreening in het kader van het masterseminarie 'Thwarted Urban Fables' met onder meer screenings van Rio/ Ronsse' (2013) Robbrecht Desmet, ‘Voices’ (2016) Stijn Van Dorpe,  ‘Magical World' (2005) Johanna Billing (Collectie s.m.a.k., Stedelijk Museum voor Actuele Kunst Gent)

Presentaties van de werken van de studenten
VR 27.10.2017, NEST

www.vooruit.be

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by