Jonge Kunstenaars 2018

Jonge Kunstenaars 2018
De Sint-Lukasgalerie presenteert in samenwerking met LUCA School of Arts “Jonge Kunstenaars 2018”, een selectie van afgestudeerden van het academiejaar 2017-18 van de campussen Sint-Lucas Gent, Sint-Lukas Brussel, Narafi Vorst, en C-mine Genk.

Deelnemende kunstenaars: Eva Beazar, Pieter Chanterie, Dilum Coppens, Yoel Pytowski, Ruth Devriendt, Dido Woelders, Pim Notebaert, en Lotte Moortgat. 

Deze alumni tonen hun werken in de Sint-Lukasgalerie Brussel, vervolgens reist de tentoonstelling naar Gent en naar Mechelen. Docent Dany Deprez bezocht in juni alle Graduation Shows, en selecteerde de kunstenaars: "De vier campussen van het kunstinstituut hebben elk een eigen, rijke traditie. Zoals altijd is het moeilijk kiezen uit een overaanbod aan talent, en uit een grote verscheidenheid aan werken. Discours in oude en nieuwe media lopen er door elkaar.

Ik ging bovenal op zoek naar durvers die vanuit een inhoudelijk engagement met de beeldtaal experimenteren. Daarnaast werd ik ook getroffen door de 'dwarsliggers', met revolterende trekken, die mij op een dwingende manier hebben doen kijken. In hun werk zijn de trillingen van een kunsttraditie van pamfletten, protesten en agitatiepropaganda tot op vandaag voelbaar, zonder evenwel te appelleren aan het gekende retrogevoel. Mijn keuze gaat dan ook naar deze auteurs."

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Sint-lukasgalerie
Paleizenstraat 116
1030 Schaarbeek (Brussel)
Wanneer
Van 14 september 2018 tot 13 oktober 2018
Meer info
Sint-Lukasgalerie vzw
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Contact
info@sintlukasgalerie.be
Fax: 022501166
Links

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by