Tentoonstelling "Remembering Landscape"

Tentoonstelling "Remembering Landscape"
Als we het over het landschap hebben, zien we vaak een esthetisch ideaalbeeld, een vergezicht opgebouwd uit natuurlijke en/of stedelijke elementen. Maar dit beeld is in wezen een statische projectie van een realiteit die voortdurend in beweging is.

Hedendaagse landschappen zijn vaak onbestemde “non-plaatsen”. Plekken waarin sporen van industriële ontwikkeling en exploitatie van natuurlijke rijkdommen zich vastzetten of waarin restanten van oorlog, van verschuivende grenslijnen en van migratie littekens in het landschap vormen. Het landschap getuigt van zijn geschiedenis, van geweld en ontmoetingen uit het verleden.

De kunstenaars die elkaar ontmoeten in de tentoonstelling “Remembering Landscape” bieden in hun werk een stem aan het landschap. Ze creëren actuele beelden van het landschap, soms fictief, soms documentair of eerder symbolisch. Ze roepen ons op om met onze verbeelding vorm te geven aan het verhaal en zo het (on)zichtbare verleden in te vullen, om de beelden te lezen en te ontcijferen. Ze doen een beroep op ons vermogen om stil te staan en te rouwen om wat we hebben verloren.

Deelnemende kunstenaars

Met werk van Marianna Christofides, Chloe Dewe Mathews, Lukas Einsele, Cyprien Gaillard, Anne Heinlein en Göran Gnaudschun, Markus Karstieß, Thomas Kellner, Jan Kempenaers, Aglaia Konrad, Susanne Kriemann, Armin Linke, Andreas Mühe, Alexandra Navratil, Unknown Fields Division, Danny Veys en Kristof Vrancken.

Open
vernissage: donderdag 25 april, vanaf 17u30
Openingsuren: van 26 april tem 9 juni is de tentoonstelling dagelijks vrij toegankelijk van 12 tot 18 u. Op maandag is de tentoonstelling gesloten.

Adres:
De Markten
Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel

Organisatie
Curatoren: Dr. Eva Schmidt (Museum für Gegenwartskunst Siegen) en Prof. Dr. Kai Vöckler (HfG Offenbach)
Productie: Brecht Heytens, Kain Walgrave en Sint-Lukasgalerie Brussel vzw

De tentoonstelling is een samenwerking tussen het Museum für Gegenwartskunst (Siegen), het National Museum of Contemporary Art (Boekarest), het Centre for Decontamination (Belgrado), GC De Markten en de vzw Sint-Lukasgalerie Brussel en LUCA School of Arts (Brussel).

Met de steun van de Kulturstiftung des Bundes, de Stiftung Kunst, Kultur und Sociales van de Sparda-Bank West, de Vlaamse Gemeenschap en het Institut für Auslandsbeziehungen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
De Markten
Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel
Wanneer
Van do 25 april 2019 00:00 tot zo 9 juni 2019 23:59
Meer info
LUCA School of Arts
Links

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by