Woorden worden werken

Woorden worden werken
Deze book launch van Tom Van Imschoot kadert in het event LUCA Showcase.

Schrijven is kijken in een spiegel van woorden. Eerst bots je op het vanzelfsprekende, de vraag of woorden verschil kunnen maken. Spreken beelden niet voor zich? Daarna kom je bij zinnen en tekent zich een textuur af in je reflectie, het motief van een verscherpte intuïtie, voorbij het vanzelfsprekende, waar een andere taal begint. Wie schrijft, staat stil, maar in die stilte groeit de verbeelding van een eigen stem. Schrijven is articuleren wat onbestemd is, een vorm zoeken om alles wat niet ter sprake komt in de praktijk te verbinden.

Dit boek brengt stemmen samen die vertellen hoe schrijven ertoe doet in de blijvende ontwikkeling van hun praktijk als kunstenaar, criticus, essayist, docent, … Het toont vormen van schrijven naar levend model. Samen bieden ze geen sluitend discours, wel het begin van een gesprek. Ze nodigen uit om verbanden te leggen tussen kunst en kritiek, ontwerp en vertaling, actie en reflectie, beeld en confrontatie, stelling en twijfel, stilte en echo, feit en interpretatie, kijken en navertellen, luisteren en leren, verlangen en sprakeloosheid. Ze vragen om een lezen dat ook zelf weer tot schrijven stemt, om weerwoorden.

Moet iedereen dan schrijver worden? Welnee. De essays in dit boek herleiden schrijven niet tot een identitaire logica, een opgelegd format waaraan elkeen dient te beantwoorden. Ze belichamen net een poging om schrijven terug op een traditie van vrij spreken en denken te enten, een logica van emancipatie en veelvormig experiment. Schrijven, niet als iets om voor weg te vluchten, maar als een performatieve daad die praktijken een vlucht doet nemen, buiten het bekende, onderweg naar een verbeelde taal. Want talen zijn meervoudig. En schrijven doet hen in de spiegel kijken. Je ziet het zo gebeuren: woorden worden werken

Met o.a. Wim Cuyvers, Sarah Posman, Philip Van Isacker, Koen Sels, Bart Lodewijks, Jeroen Laureyns, Isolde Vanhee, Christophe Van Gerrewey, Myriam Van Imschoot, Daniël Rovers, Arjen Mulder, Bart Van der Straeten en Tom Van Imschoot (red.).
Uitgever: Grafische Cel, LUCA School of Arts Grafische Cel is een publicatieplatform van de academische opleiding Grafisch Ontwerp, LUCA School of Arts, Campus Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent. (www.grafischecel.be)


Reserveer online: http://www.luca-arts.be:8000/reservatie-event-showcase
Bekijk het volledige programma van LUX, the LUCA Showcase op http://luca-arts.be/programmashowcase

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
NEST
Graaf Van Vlaanderenplein 40
9000 Gent
Wanneer
dinsdag 24 oktober 2017 van 14:00 tot 15:00
Meer info
LUCA School of Arts
Reservation
www.luca-arts.be:8000/reservatie-show...
Links

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by