Diplomavoorwaarden voor Nederlandse studenten

Algemene regel

Nederlandse studenten die zich willen inschrijven aan LUCA School of Arts moeten in Nederland toegang hebben tot universitaire studies of tot studies in het studiegebied van de Kunsten. Een kandidaat-student die in Nederland resideert zonder de Nederlandse nationaliteit  te dragen maar in Nederland zijn diploma secundair of hoger onderwijs heeft behaald moet aan dezelfde voorwaarden voldoen.

Toelating tot de professionele bacheloropleiding Beeldende vormgeving, Bouw, Interieurvormgeving, Film-TV-Video of Fotografie

Je moet één van volgende diploma’s bezitten:

  • een VWO-diploma
  • een propedeusediploma
  • een universitair of HBO-diploma van een andere opleiding
  • een MBO4-diploma

Bovendien moet je voldoen aan de taalvoorwaarden.

 

Toelating tot de academische opleiding Audiovisuele Kunsten, Beeldende Kunsten, Drama, Muziek of Productdesign

Je moet één van de volgende diploma’s bezitten:

  • een VWO-diploma
  • een propedeusediploma
  • een universitair diploma of HBO in een andere opleiding

Daarnaast moet je voldoen aan de taalvoorwaarden. 

Beschik je niet over het juiste diploma om bij ons te starten aan een opleiding, dan is het mogelijk om toelating te krijgen via een bijzonder toelatingsonderzoek. Meer informatie vind je hier: 

Let op: artistieke toelatingsproef

Als je je wil inschrijven voor een academische opleiding in Audiovisuele Kunsten, Beeldende Kunsten, Muziek, Drama of Productdesign of  voor een professionele opleiding Beeldende Vormgeving, moet je bovendien slagen voor de artistieke toelatingsproef. Meer informatie vind je hier: 

 

Lees de brochure "Studeren in Vlaanderen" voor studenten met de Nederlandse nationalieit. Je kan de brochure hier lezen in een schermvriendelijke versie of downloaden.

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by