LUX op dinsdag 16 oktober

Cross Overs

Cross Overs

14.00 > 17.00, OPEK

Docenten/onderzoekers, studenten, jonge kunstenaars en ontwerpers komen bijeen om synergieën te vinden op de cross over tussen architectuur en filosofie, onderzoek en stad, muziek en cinema, ontwerp en onderneming.

Reserveer nu online >

LUCA Showcase Drama

LUCA Showcase Drama

'90.000.000.000' van Tom Voet
16.00, 30CC/Wagehuys | Meer info of reserveer tickets

'ON CHESIL BEACH' van Ellis Meeusen
19.00, 30CC/Wagehuys | Meer info of reserveer tickets

'ETERNEL ETE', Egon Schoelynck
21.30, 30CC/Wagehuys | Meer info  of reserveer tickets

Vernissage Cross Connections 2018

Vernissage Cross Connections 2018

18.00, KADOC

Cross Connections is een internationaal initiatief. Tien kunstenhogenscholen en -universiteiten organiseren gelijktijdig dezelfde tentoonstelling op de verschillende continenten van de wereld. In Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Oost- en West-Europa en Azië wordt dezelfde tentoonstelling de ongelofelijk grootte diversiteit in strategiën van visuele communicatie.

Reserveer je plaats op de vernissage >

Vernissage Jong talent

Vernissage Jong talent

LUCA School of Arts kijkt een week lang terug naar de beste realisaties van het afgelopen jaar en blikt vooruit op intrigerende projecten voor het nieuwe academiejaar. Tijdens onze Showcase toont LUCA in de eerste plaats een selectie van de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers. De boeklancering 'Creatures of habit' en de performance 'Umwelten Memory Game' van Sarah & Charles maken deel uit van het programma.

Bekijk de geselecteerde afstudeerwerken > 

The Well Made Play

The Well Made Play

RONDETAFELGESPREK OVER DE HEDENDAAGSE SCHRIJFPRAKTIJK
20.00, 30CC/Wagehuys

Doctoraal onderzoeker Nico Boon nodigt collega’s theaterauteurs uit om het te hebben over de vraag: kan een geactualiseerde vorm van het situationele drama, doodverklaard in de Vlaamse Golf en de postmodernistische experimenten van de jaren ’80, opnieuw een relevante tool worden voor jonge theaterauteurs om via de klassieke plotopbouw een nieuwe, maatschappelijk broodnodige  synthese op te zoeken?

Reserveer nu online >

Minima Docta + 'Umwelten Memory Game'

Minima Docta + 'Umwelten Memory Game'

20.30, Smidse

Sarah & Charles presenteren een performance spel dat voortbouwt op de publicatie ‘Between the Fiction and Me. Umwelten of artists and architects’. In dit boek stellen kunstenaars, architecten en schrijvers zich vragen over het ecosysteem van kunst en architectuur en over de trigger van 'the act of creating'. Via een memoriespel linken twee spelers  beelden en woorden uit het boek ondersteund door spraak en geluid.

Bekijk het programma >

Bestel het boek online >

 

Boeklancering 'Creatures in Reality'

Boeklancering 'Creatures in Reality'

20.00, CAS-CO

De publicatie 'Creatures of habit' van Charlotte Stuby won vorig jaar de Dirk Lauwaert Award, de prijs die LUCa uitreikt aan de meest verdienstelijke masterscriptie. Die scriptie wordt nu aan het publiek voorgesteld.

Bestel de publicatie > 

LUCA-Jazz ensemble

LUCA-Jazz ensemble

21.30, TBD

Studenten en alumni presenteren zichzelf in diverse combo’s en verrassen met afstudeerprojecten, bachelorproeven ... Een verrassende manier om jazz te beleven en te herontdekken, nu door de ogen van jong muzikaal geweld.

Bezoek zeker ook:
LUX, LUCA Showcase

Een week lang toont LUCA School of Arts in Leuven de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, onderwijsprojecten én baanbrekende onderzoeksideeën. 
Op het programma: artist’s talks, lezingen, expo's, screenings en performances, concerten, book launches en een awards night.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by