LUX op donderdag 18 oktober

Start to teach

Start to teach

9.30-15.00, OPEK

Een beginnend docent staat voor een hele uitdaging, maar hij of zij staat er niet alleen voor. Voor beginnende docenten en lectoren organiseert LUCA de ‘Start to teach’ – sessies: rondetafelgesprekken over de succescriteria van een geslaagde les, het gebruik van online leerplatformen, ECTS-fiches maar ook het intranet. Deze sessies richten zich op LUCA-docenten.

Bekijk het programma > 

From Performance to Action and Back Again

From Performance to Action and Back Again

SYMPOSIUM ON THE INTRA_ACTION BETWEEN THE DOCUMENT AND ITS USERS
9.30 > 16.30, Museum M

Het internationale symposium From Performance to Action and Back Again onderzoekt de complexe relatie tussen performancekunst en documentatie. Hoe worden performances gedocumenteerd? Op welke manier kan de documentatie meer zijn dan louter registratie? Kunstenaars en theoretici gaan het gesprek aan tijdens een gevarieerd programma met performances en lezingen.

Lees meer >
Registreer >

Manuel Penteado

Manuel Penteado

ARTIST TALK
19.00, CAS-CO

Vorig jaar kenden zowel de Commissie Actuele kunst KU Leuven als Cas-co hun jaarlijkse LUCA Award toe aan Manuel Penteado. Tijdens de Showcase van dit jaar vertelt hij over zijn werk en zijn ervaringen met beide residentieprojecten: in het BAC Atelier KU Leuven en Cas-co.

Lees meer >

De Ontvankelijke Stilte

De Ontvankelijke Stilte

INHULDIGING VAN HET KUNSTINTEGRATIEPROJECT DOOR BRAM VAN BREDA
19.30-20.00, CAMPUS LEMMENS

#LUCAalumnus Bram Van Breda maakte voor de LUCA Biënnale van 2017 het kunstwerk "De ontvankelijke stilte". Het kunstwerk werd in situ in Abdij Keizersberg gecreëerd door Bram door een linnen doek te leggen over een van de vele Mariabeelden die de abdij rijk is. Toen het doek van het beeld werd weggenomen, had het linnen het stof opgenomen dat eeuwen van devotie op het beeld hadden achtergelaten. Dit kunstwerk, dat sterk refereert naar de lijkwade van Turijn moet een plek krijgen op campus Lemmens.

Reserveer je plek
Meer over het kunstwerk >

Alan Weiss

Alan Weiss

CONCERT 
20.00, Campus Lemmens

Alan Weiss, is LUCA-docent en publiceerde in 2018 pianotranscripties van Bach, Liszt, Brahms, Medtner e.a. en bracht ze ook op CD uit. Over deze transcripties schreef de ‘Uaná Association for the Arts’ onder meer het volgende: “Toen we de pianotranscripties van Alan Weiss. voor het eerst hoorden, hadden we meteen de indruk te luisteren naar een pure vertegenwoordiger van de ‘Golden Age Pianists’ uit het verleden. Vanavond speelt hij onder meer Hear my Prayer, O' Lord van Purcell, een vioolsonate van J.S. Bach en een sonate van Beethoven.

Reserveer nu online >

LUCA-Jazz ensemble

LUCA-Jazz ensemble

21.30, OPEK

Studenten en alumni presenteren zichzelf in diverse combo’s en verrassen met afstudeerprojecten, bachelorproeven ... Een verrassende manier om jazz te beleven en te herontdekken, nu door de ogen van jong muzikaal geweld.

Spring gerust eens binnen bij:
LUX, LUCA Showcase

Een week lang toont LUCA School of Arts in Leuven de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, onderwijsprojecten én baanbrekende onderzoeksideeën. 
Op het programma: artist’s talks, lezingen, expo's, screenings en performances, concerten, book launches en een awards night.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by