LUX op vrijdag 19 oktober

Ontbijtsessies

Ontbijtsessies

08.00, De Hoorn

Om van je passie een broodwinning te kunnen maken, moet je de commerciële wereld van dichterbij leren kennen. Voor velen onder ons is dat geen evidentie, want de economie staat zo veraf - en tegelijkertijd zo dichtbij - onze leefwereld. De vraag is dus: hoe kan je de economie gebruiken in je voordeel? Leuven MindGate organiseert in samenwerking met LUCA School of Arts expertenpanel over dit onderwerp.

Lees meer >

NGE
Foto: Tom De Visscher

NGE

SYMPOSIUM VAN HET NEDERLANDSE GENOOTSCHAP VAN DE ESTHETIEK
14.30 > 17.30, HIW, KU Leuven

Het jaarlijks symposium van het NGE zal dit jaar plaatsvinden tijdens de LUCA Showcase. Het symposium is gericht op kwesties die zowel voor kunstenaars als kunsttheoretici van belang zijn, met name: filosofische inzichten/vragen omtrent artistiek onderzoek; de rol van kunstfilosofie/esthetica in het kunstonderwijs en de relatie tussen kunstpraktijk en kunstreflectie.

Lees meer >

Schrijf in > 

De LUCA-week, resultaten en presentaties

De LUCA-week, resultaten en presentaties

14.00, STUK

Tijdens de LUCAweek worden masterstudenten en studenten BA3 vrijgeroosterd en nemen ze deel aan opleidingsoverstijgende workshops. Grafici werken een digitale projectie uit die een concert begeleid, orkestmuzikanten begeleiden de animatiefilms, filmmakers gaan in confrontatie met illustratoren. De resultaten van deze clash of ideas zie je hier.

Bekijk het programma >

CrossLab

18.30, M Museum

Tijdens de co-creatie week CrossLab van LUCA School of Arts campus Lemmens zal er een unieke collaboratie plaatsvinden met M-Museum Leuven waarbij jonge muzikanten en componisten aan de slag gaan met een kunstwerk uit de collectie van het museum. Gerenommeerde gids Els Bloemmen kiest een werk dat de basis zal vormen voor een nieuwe muzikale creatie en voorziet de studenten van informatie en inspiratie. Op vrijdag 19/10 wordt het stuk opgevoerd tijdens een bijzonder toonmoment in het museum. (Enkel op uitnodiging)

Academische opening

Academische opening

19.30, 30CC / Stadsschouwburg

We nodigen je graag uit op de plechtige opening van het academiejaar 2018-2019 in de Stadsschouwburg van Leuven We huldigen de alumnus van het jaar en reiken een eremaster en LUCA Awards uit. De academische zitting wordt opgeluisterd met verschillende artistieke interventies . 

Reserveer online >
 

LUCA-Jazz ensemble

LUCA-Jazz ensemble

21.30, Stadschouwburg

Studenten en alumni presenteren zichzelf in diverse combo’s en verrassen met afstudeerprojecten, bachelorproeven ... Een verrassende manier om jazz te beleven en te herontdekken, nu door de ogen van jong muzikaal geweld.

Bezoek zeker ook:
Cross Connections

Cross Connections

9.00 tot 17.00, KADOC

Cross Connections is een internationaal initiatief. Tien kunstenhogenscholen en -universiteiten organiseren gelijktijdig dezelfde tentoonstelling op de verschillende continenten van de wereld. In Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Oost- en West-Europa en Azië wordt dezelfde tentoonstelling de ongelofelijk grootte diversiteit in strategiën van visuele communicatie. Lees meer
 

LUX, LUCA Showcase

Een week lang toont LUCA School of Arts in Leuven de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, onderwijsprojecten én baanbrekende onderzoeksideeën. 
Op het programma: artist’s talks, lezingen, expo's, screenings en performances, concerten, book launches en een awards night.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by