LUX op zaterdag 20 oktober

Beiaardconcert

Beiaardconcert

14.00, Universiteitsbibliotheek

Professoren werken naar verluidt in een ivoren toren, een decaan van een kunstenhogeschool in een klokkentoren en dat is een wereld van verschil. Carl Van Eyndhoven is beiaardier en LUCA-decaan.

Zijn beiaardconcert nodigt de Leuvenaars uit voor de feestelijke finissage van de LUCA Showcase Expo in Cas-Co.

NGE
Foto: Tom De Visscher

NGE

SYMPOSIUM VAN HET NEDERLANDSE GENOOTSCHAP VAN DE ESTHETIEK
10.00 > 16.45, HIW, KU Leuven

Het jaarlijks symposium van het NGE zal dit jaar plaatsvinden tijdens de LUCA Showcase. Het symposium is gericht op kwesties die zowel voor kunstenaars als kunsttheoretici van belang zijn, met name: filosofische inzichten/vragen omtrent artistiek onderzoek; de rol van kunstfilosofie/esthetica in het kunstonderwijs en de relatie tussen kunstpraktijk en kunstreflectie.

Lees meer >

Schrijf in > 

Finissage LUCA Showcase & Open Studio's @ CAS-CO

Finissage LUCA Showcase & Open Studio's @ CAS-CO

14:00, CAS-CO

De finissage van de LUCA Showcase en de Open Studio's van Cas-Co en Batiment A vallen dit jaar naadloos samen. Zaterdag 20 oktober 2018 staat volledig in het teken van de artistieke praktijken en projecten van vaak jonge makers in Leuven en hoe kunstenorganisaties de ontwikkeling ervan actief ondersteunen. Tijdens Open Studio’s stellen de kunstenaars van Cas-co en Batiment A, vaak #LUCAalumni en #LUCAdocenten, de deuren van hun werkruimte open voor het publiek en brengen een programma van tentoonstellingen, work in progress, performances en screenings. 

Lees meer >

 

EXPO LUX, Jong talent

EXPO LUX, Jong talent

14-20.00, CAS-CO

Lees meer >

Syzygy

UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK & CAS-CO

Tweedelige expo met werk van LUCAawardwinnaar Manuel Penteado. Hij realiseerde dit werk tijdens zijn dubbele residentie in het BAC Atelier KU Leuven en Cas-co. 

Lees meer

LUCA Bookshop

LUCA Bookshop

14.00 > 20.00, CAS-CO

LUCA publicaties in pop-up shop.

LUX, LUCA Showcase

Een week lang toont LUCA School of Arts in Gent de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, onderwijsprojecten én baanbrekende onderzoeksideeën. 
Op het programma: artist’s talks, lezingen, expo's, screenings en performances, concerten, book launches en een awards night.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by