FIETS

Breng zelf je fiets mee of huur een fiets in de stad. 

  • Villo! Deze fietsen vind je op verschillende locaties van de stad terug. Huur een fiets vanuit het ene station, plaats hem terug in een ander station. Je kan ook een abonnement nemen, vraag bij Brik een kortingscode aan en rij je eerste jaar 6 maanden gratis met Villo!
  • Cyclo vzw 2de hands fietsshop in Brussel en organisator van fietsherstelateliers.
  • Blue Bike Deze blauwe stadsfietsen zijn in heel België te verkrijgen. De fietsen kan je huren aan verschillende treinstations, van daaruit kan je verder fietsen naar je locatie.

METRO -TRAM-BUS

  • MIVB Metro, tram of bus nemen was nog nooit zo makkelijk met een MIVB-abonnement. Studenten jonger dan 25 jaar betalen slechts €50 voor een jaarabonnement. Je moet hiervoor enkel je inschrijvingsbewijs binnenbrengen bij de MIVB
  • De Lijn Er rijden in Brussel ook heel wat bussen van De Lijn rond. Ben je jonger dan 24? Dan kan je beroep doen op een Buzzypas. Je kan er ook voor kiezen om een combinatie-abonnement te nemen met NMBS of MIVB.

NMBS

De NMBS heeft verschillende interessante formules voor studenten.
Zo is een schooltreinkaart het interessantst wanneer je dagelijks naar de campus komt.
Een campuskaart is dan weer handig wanneer je slechts enkele keren per week naar de campus komt of bijvoorbeeld op kot zit. Je kan met deze kaart 5 keer dezelfde heen- en terugreis afleggen.
Voor beide kaarten heb je een inschrijvingsbewijs van de school nodig.

COLLECTO

Collecto is een collectieve taxidienst, 7 op 7 beschikbaar tussen 23u en 6u ’s ochtends in Brussel. De collecto-vertrekpunten bevinden zich aan MIVB-haltes. Er zijn er zo’n 204. Handig wanneer je met een hele groep ’s nachts na een feestje veilig wil thuis geraken.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by