Alumni kapen Ensors weg op filmfestival Oostende

Het filmfestival Oostende werd vrijdag 15 september afgesloten met de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse filmprijzen. Alumni van LUCA School of Arts waren sterk vertegenwoordigd in de nominaties en verzilverden ook heel wat Ensors.

Alumnus Michaël R. Roskam won met "Le fildèle" won de Ensor voor beste regie. Daarnaast kreeg de film nog vijf andere Ensors: beste acteur, beste director of photography (alumnus Nicolas Karakatsanis), beste product design en beste montage. Tot slot ging ook de belangrijkste Ensor, deze voor beste film, naar "Le fidèle", een prijs die gedeeld werd met "Zagros" van alumnus Sahim Omar Kalifa. "Zagros" kreeg ook nog de Ensor voor beste scenario.

De Ensor voor beste actrice ging naar Natali Broods voor haar rol in de film "Façades", een film van alumnus Kaat Beels en Nathalie Basteyns.

"Cargo" van alumnus Gilles Coulier was in acht categorieën genomineerd, en won de Ensor voor beste muziek. "Patser"' van alumni Adil El Arbi en Billal Fallah was zes keer genomineerd, en kreeg de publieksprijs.

Bij de prijzen voor Vlaamse tv-series, die voor het uitgereikt werden op de Ensors, ging alle eer naar Tabula rasa. De Eén-reeks was vijf keer genomineerd en won in alle vijf die categorieën: beste serie, beste scenario (Malin-Sarah Gozin, Veerle Baetens, Christophe Dirickx), beste regie (Kaat Beels en Jonas Govaerts), beste actrice en beste acteur.

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by